Τάφος Αμφίπολης: στην τελική ευθεία οι ανασκαφές, αποκαλύφθηκε το… [φωτο]

Ποια τα νέα ευρήματα, που αποκαλύφθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης;

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης, με εργάτες και αρχαιολόγους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού.

Από τις τελευταίες εργασίες αφαιρέθηκε και ο τελευταίος δόμος από τον τοίχο σφράγισης, που έκλεινε την πρόσοψη του τάφου στην Αμφίπολη, αποκαλύπτοντας τη συνέχεια του ψηφιδωτού δαπέδου.

Στο κέντρο και μπροστά από την είσοδο, αποκαλύπτεται βοτσαλωτό δάπεδο, που αποτελείται από ορθογώνια και τετράγωνα σχήματα, πλαισιωμένα από ασπρόμαυρους ρόμβους. Στο κάτω μέρος της πρόσοψης εμφανίζεται στη νωπογραφία ταινία, μπλε χρώματος, η οποία παρακολουθείται και στους πλευρικούς τοίχους. Συνεχίζεται η αφαίρεση των χωμάτων από τον προθάλαμο, σε πλάτος δυο μέτρων περίπου, από τον τοίχο της εισόδου. Ο εσωτερικός χώρος του τάφου της Αμφίπολης, καλύπτεται ακόμη από όγκο χωμάτων, ο οποίος θα αφαιρείται, με ιδιαίτερη προσοχή, στις επόμενες μέρες. Επίσης, πραγματοποιούνται, συστηματικά, εργασίες συντήρησης και στερέωσης τόσο της πρόσοψης του μνημείου, όσο και του εσωτερικού του αποκαλυπτόμενου χώρου.

Σημειώνεται, πως με την πρόοδο της ανασκαφικής έρευνας στην Αμφίπολη δημιουργούνται οι εργοταξιακές υποδομές, που θα εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους και ασφαλέστερη προστασία στον τάφο από τις καιρικές συνθήκες. Σήμερα, ολοκληρώθηκε και η τοποθέτηση του προσωρινού στεγάστρου, που καλύπτει εξωτερικά το μνημείο.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον τάφο της Αμφίπολης:

Διαβάστε τις εξελίξεις στις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.