Τάφος Αμφίπολης, Πάσκο Κούζμαν: σάλος με τον Σκοπιανό αρχαιολόγο… αρχαιοκάπηλο

Ποιος είναι ο Σκοπιανός αρχαιολόγος, Πάσκο Κούζμαν που προκαλεί με τις δηλώσεις του για τον τάφο της Αμφίπολης; Σε πόσα χρόνια καταδικάστηκε για αρχαιοκαπηλία;

Συνεχίζουν τις προκλήσεις σχετικά με τα βαρυσήμαντα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης, οι Σκοπιανοί με “αρχηγό” τον γνωστό στη χώρα τους αρχαιολόγο, Πάσκο Κούζμαν.

Ο Πάσκο Κούζμαν, σε κάθε δημόσια εμφάνιση – δήλωσή του δεν διστάζει να “βαφτίζει” την Αμφίπολη… “Μακεδονική” (όπως τη θεωρούν οι Σκοπιανοί), δηλώνοντας “Η τρέχουσα έρευνα στην περιοχή κοντά στην Αμφίπολη, ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος. Αυτό που ανακαλύφθηκε είναι ένας μεγάλος τάφος, τυπικός για την βασιλική δυναστεία από την εποχή της Αρχαίας Μακεδονίας”, ενώ συνεχίζει λέγοντας:

“Σύμφωνα με την επίσημη αρχαιολογία ο τάφος του Αλέξανδρου Γ’ του Μακεδόνα βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου οι Ρωμαίοι βασιλείς πήγαιναν να προσκυνήσουν. Παρόλα αυτά η ακριβής τοποθεσία δεν είναι ακόμα γνωστή. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις γύρω από το πού βρίσκεται. Όπως το ότι βρίσκεται κάτω από ένα τζαμί, έτσι που κανείς να μην μπορεί να τον προσεγγίσει και να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές, ενώ άλλες υποθέσεις λένε πως βρίσκεται στο Νότιο τμήμα των Σκοπίων! Αν θέλουμε να επισημάνουμε σωστά τα αποτελέσματα, μπορούμε μόνο να πούμε ότι η Αμφίπολη είναι στη “Μακεδονία”. Έτσι, πρέπει να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι σχετικά με την τρέχουσα εύρεση”.

Ποιος είναι όμως, ο Σκοπιανός αρχαιολόγος, Πάσκο Κούζμαν;

Πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους αρχαιολόγους στη χώρα του, εξαιτίας των ανιστόρητων θεωριών του για το «Μακεδονικό» ζήτημα και θεωρείται ως ένας από τους βασικούς εμπνευστές του σχεδίου «Σκόπια 2014». το οποίο συμπεριλαμβάνει την κατασκευή τεράστιων αγαλμάτων στο κέντρο των Σκοπίων (Μ.Αλέξανδρος, Φίλιππος Β΄κ.α)

Ο Σκοπιανός αρχαιολόγος, που έγινε γνωστός και στην Ελλάδα λόγω των προκλητικών και ανακριβών δηλώσεών του γύρω από τον τάφο της Αμφίπολης πριν από μερικούς μήνες είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για… αρχαιοκαπηλία. Ο Πάσκο Κούζμαν, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή για έκδοση παράνομων αδειών σχετικά με αρχαιολογικές ανασκαφές.

Διαβάστε τι δείχνουν τα νέα ευρήματα για τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.