Τεκμήρια διαβίωσης 2015: ποια η απόφαση-έκπληξη, πώς θα γίνεται η διασταύρωση

Ποια η απόφαση-έκπληξη για τα τεκμήρια διαβίωσης 2015;

Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2015 σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διαθέτει πλέον σαφή εικόνα για την περιουσιακή-εισοδηματική κατάσταση των φορολογουμένων, και μπορεί από το ύψος των πραγματικών δαπανών να συμπεράνει το ελάχιστο εισόδημα.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξηγεί ότι οι έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού εισοδήματος και οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι, στο βαθμό που θα αποδώσουν τα αναμενόμενα έως το τέλος του έτους, θα καταστήσουν περιττή την ύπαρξη των τεκμηρίων διαβίωσης 2015.

Τα στοιχεία που λαμβάνει ηλεκτρονικά η ΓΓΔΕ από επενδυτικές και ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα πλαστικής χειρουργικής, πανεπιστήμια, κολέγια, σχολές, σχολεία, εταιρείες τηλεφωνίας, ύδρευση και ηλεκτρισμού, «χτίζουν» το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το οποίο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό έως το τέλος του έτους.

Ωστόσο, ήδη οι φορολογικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους μια σχεδόν πλήρη αποτύπωση της περιουσιακής κατάστασης όλων των φορολογουμένων, η οποία συμπληρώθηκε και από την διαδικασία του ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε ποιες οι παγίδες από τα τεκμήρια διαβίωσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.