Συναγερμός στην Κρήτη: γιατί ψάχνουν για συνδέσμους Τζιχαντιστών

Για ποιο λόγο ψάχνουν στην Κρήτη για δίκτυα Τζιχαντιστών;

Υπό άκρα μυστικότητα διενεργούνται έρευνες στην Κρήτη από τις Αρχές Ασφαλείας μετά από άνωθεν εντολή για τον εντοπισμό συνδέσμων και δικτύων Τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πατρίς”, οι έρευνες στην Κρήτη γίνονται κυρίως στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ακόμη και σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα, προκειμένου να εντοπιστούν εάν υπάρχουν τα δίκτυα Τζιχαντιστών μετά και το συναγερμό που έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο ύστερα τον αποκεφαλισμό Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Όπως αναφέρουν οι άνω πληροφορίες, τις εν λόγω έρευνες έχουν αναλάβει ντόπια στελέχη των Αρχών της Κρήτης, υπό την καθοδήγηση πάντα που δίδεται από κεντρικό επίπεδο. Ανάλογες έρευνες είχαν γίνει και πριν από λίγα χρόνια, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό, και τα αποτελέσματα τους ήταν αρνητικά, αφού φαίνεται πως δεν υπήρχαν ή δεν ευδοκίμησαν δίκτυα από Τζιχαντιστές στο νησί.

Ωστόσο, όπως σημείωσαν στην εφημερίδα άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι διαφορετική σήμερα η κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν, «και η Κρήτη θα μπορούσε να αποτελέσει τόπο για την άνθιση αυτών των ακραίων μουσουλμανικών ομάδων».

Διαβάστε ποιο το χωριό – φάντασμα της Κρήτης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.