ZARA: γιατί απέσυραν κακήν κακώς παιδική μπλούζα. Σάλος [φωτο]

Γιατί η αλυσίδα καταστημάτων Zara απέσυρε παρτίδα με παιδικές μπλούζες; Τι συνέβη;

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η γνωστή ισπανική εταιρεία ρούχων Zara βρίσκεται στο στόχαστρο και καλείται να απολογηθεί…

Το 2007, η εταιρεία Zara είχε αποσύρει μια χίπικη, όπως τη χαρακτήριζαν, τσάντα, η οποία ήταν διακοσμημένη με μία σβάστικα, ενώ επτά χρόνια μετά το περιστατικό αυτό, η εταιρεία – κολοσσός καλείται και πάλι να απολογηθεί.

Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε μία παιδική μπλούζα με λευκές και μπλε ρίγες για παιδιά από τριών μηνών έως τριών ετών, που είχε ένα κίτρινο αστέρι στο στήθος. Αστέρι, που αν και η εταιρεία Zara υποστηρίζει πως παραπέμπει σε εκείνο του σερίφη, οι χρήστες των social media είχαν διαφορετική γνώμη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Time, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρατήρησαν πως θυμίζει το κίτρινο αστέρι που οι Ναζί υποχρέωναν τους Εβραίους να φορούν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να τους στιγματίζουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ωστόσο, η εταιρεία Zara έσπευσε αμέσως να αποσύρει από το e-shop της την εν λόγω παιδική μπλούζα, που κατασκευάστηκε στην Τουρκία και ήταν διαθέσιμη σε 80 χώρες του πλανήτη, μετά το σάλο που προκλήθηκε. Μάλιστα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της στόχος της δεν ήταν σε καμιά περίπτωση να συμπεριφερθεί με ασέβεια μέσω των ενδυμάτων της σε ομάδες ανθρώπων.

«Ζητούμε συγγνώμη, το μπλουζάκι ήταν εμπνευσμένο από τα αστέρια των σερίφηδων στα κλασικά γουέστερν», ήταν το μήνυμα στο Twitter της Zara.

Δείτε την μπλούζα που απέσυραν τα Zara:
ζαρα

Διαβάστε ποια καταστήματα κλείνει η αλυσίδα Zara.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.