Ενοποιούνται ΑΦΜ και ΑΜΚΑ: ποιες αλλαγές φέρνει το νέο “μέτρο”, τι πρέπει να γνωρίζετε

Ποιες αλλαγές φέρνει η ενοποίηση ΑΦΜ – ΑΜΚΑ;

Στην ενοποίηση του AΦM και του AMKA όλων ανεξαιρέτως των πολιτών σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων που, με βάση κεντρική πολιτική απόφαση, θα γίνονται ενιαία από τα μέσα του 2017.

Σημειώνεται, πως την ενοποίηση του AΦM και του AMKA προβλέπει η Mελέτη του KEΠE για το Aσφαλιστικό, στο πλαίσιο της διαδικασίας είσπραξης των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από τις φορολογικές αρχές.

Ταυτόχρονα, τα Ασφαλιστικά Ταμεία αδυνατούν να εισπράξουν χρήματα, καθώς πολλοί ασφαλισμένοι τους, ειδικά του ΟΑΕΕ, δηλώνουν ότι δεν μπορούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν την ασφάλισή τους, ενώ αρκετοί καταστηματάρχες δεν πληρώνουν για το προσωπικό τους!

Η κυβέρνηση λοιπόν, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη θέσπιση μια νέας ρύθμισης των οφειλών προς το Δημόσιο, με περισσότερες δόσεις και χαμηλότερο επιτόκιο, κάτι, που, όμως οδήγησε τις εισπράξεις να καταγράψουν καθοδική τροχιά τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μόνο τον Αύγουστο 829 οφειλέτες, με συνολικά χρέη ύψους 171,8 εκατ. ευρώ, σταμάτησαν να πληρώνουν, ενώ τα συγκριτικά στοιχεία δείχνουν ότι συνολικά από τον Ιούνιο έχουν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο 2.352 οφειλέτες με συνολικά χρέη 303,8 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ποιοι δικαιούνται απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.