Πέθανε ο Αντώνης Βαρδής: Αναλυτικό βιογραφικό του μεγάλου τραγουδοποιού

Θλίψη στο ελληνικό τραγούδι και όχι μόνο προκαλεί η είδηση ότι πέθανε ο Αντώνης Βαρδής. Διαβάστε το βιογραφικό του.

Μετά από δίμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο Υγεία πέθανε σήμερα τα ξημερώματα ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής.

Διαβάστε το πλούσιο βιογραφικό του Αντώνη Βαρδή:

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρι. Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη,τον Παπαιωάνου,τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο “Φαληρικό” όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά.

Για βιοποριστικούς λόγους o Αντώνης Βαρδής το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη “Γωνιά της Αθήνας” στην Πλάκα. Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός.

Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών o Αντώνης Βαρδής μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα “VICKINGS”. Tραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ ήτανε το Fransoas σε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το Caterin σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή.

Απο το 1969-1981 o Αντώνης Βαρδής δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μούσικος δίπλα σε καταξιώμενους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά , Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.

Το βιογραφικό του Αντώνη Βαρδή περιλαμβάνει ότι το 1973 πήρε μέρος σε διαγώνισμο και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Το 1976 o Αντώνης Βαρδής σύνθεσε και ερμήνευσε το album με τίτλο ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ σε στίχους του Γιάννη Αθανασιάδη.

Το 1978 ο Αντώνης Βαρδής αρχίζει να φαίνεται συχνότερα τ` όνομα του σε δίσκους και συνεργάζεται, σα συνθέτης πλέον, με επώνυμους αλλά και με νέους καλλιτέχνες διαμορφώνοντας ένα πλούσιο βιογραφικό με μεγάλες συνεργασίες. Οπως με το Γιάννη Πουλόπουλο (“Θέλω να μ`αγαπάς”), με το Γιάννη Πάριο (Αχ αγάπη”,”Σου γράφω ένα γράμμα”, “Δε θα χωρίσουμε ποτέ”), με τη Δήμητρα Γαλάνη (“Μ`αγαπούσες θυμάμαι”), με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου (“Φεύγουν καράβια στο γυαλό” με τον Bob Dylan ), με το Γιώργο Νταλάρα (Κάτω απ`την κληματαριά”), με τη Χαρούλα Αλεξίου (“Ξημερώνει” που περιέχει και το “Φεύγω”), με τον Ηλία Κλωναρίδη (Θάλασσες”), με το Μανώλη Λιδάκη (“Κουράστηκα να υποκρίνομαι”) – ολόκληρος ο δίσκος -, με την Πίτσα Παπαδοπούλου (“Α νευ Ορων”) – όλη τη δουλειά, με επιτυχία το “Μη μιλάς” – με το Μανώλη Μητσιά (“Θ`αναζητάς”), με τη Χριστίνα Μαραγκόζη (“Θα προχωράμε μαζί”, “Χάνομαι”, “Λικεράκι”), με το Μανώλη Αγγελόπουλο (“Τη βαρέθηκε η ψυχή μου”), με τους αδερφούς Κατσιμίχα και το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (“Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλλα”), καθώς και με το Δήμο Μούτση, και την Ελένη Δήμου, τη Λιζέττα Νικολάου, την Ελένη Βιτάλη, το Χαράλαμπο Γαργανουράκη και το Γιώργο Γερολυμάτο, ενώ στη τελευταία του δουλειά “Στην Ελλάς του 2000” σημαντική είναι η συνεργασία του με το Στέλιο Καζαντζίδη, τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα και τη Γλυκερία. Επίσης συνεργάζεται και με στιχουργούς που έχουν δώσει πολλά στο Ελληνικό τραγούδι όπως οι: Κώστας Τριπολίτης, Αντώνης Ανδρικάκης, Πάνος Φαλάρας, Σαράντης Αλιβιζάτος, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.ά.

Στο πλούσιο βιογραφικό του Αντώνη Βαρδή περιλαμβάνονται οι μεγάλες συνεργασίες με τους: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άννα Βίσση, Χ. & Π. Κατσιμίχα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλώναριδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου,Χάρη Βαρθακούρη, Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή. Μερικοί απο τους στιχουργούς που έχει συνεργαστεί είναι: o Κώστας Τριπολίτης, Αντώνης Ανδρικάκης, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Πυθαγόρας, Βασίλης Γιαννόπουλος, Μάνος Τσιλιμίδης, Πάνος Φαλάρας, Σαράντης Αλιβιζάτος, Γιώργος Κλεφτογιώργος, Χρήστος Προμοίρας, Ανδρέας Αγγελάκης, Γιούλα Γεωργίου, Λίνα Δημοπούλου, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Αργυροπούλου, Έλενα Αντωνίου κ.ά.

Το 2013 ο Αντώνης Βαρδής διαγνώστηκε με καρκινικό όγκο στο κεφάλι και ξεκίνησε αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή. Παρά τις θεραπείες που ακολούθησε, χρειάστηκε το 2014 να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη Γερμανία, μετά την οποία υπήρξαν ενδείξεις βελτίωσης της υγείας του. Παρ’ όλ’ αυτά η υγεία του γρήγορα επιδεινώθηκε καθώς η δεξιά πλευρά του παρέλυσε και δεν ήταν σε θέση να περπατήσει, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε προβλήματα με τον οισοφάγο του.

Δείτε βίντεο με τα σημαντικότερα τραγούδια του Αντώνη Βαρδή:








Δείτε το βίντεο με μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του Αντώνη Βαρδή:

Διαβάστε την τραγική είδηση ότι πέθανε ο Αντώνης Βαρδής, ποιοι βγάλανε την ψεύτικη είδηση ότι πέθανε ο Αντώνης Βαρδής από καρκίνο και τη χρόνια μάχη που έδινε ο Αντώνης Βαρδής με τον καρκίνο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.