Σάλος στην Αθήνα: σε ποια περιοχή βρέθηκε γραφείο – βάση παρακολουθήσεων αμερικανικής υπηρεσίας

Σε ποια περιοχή της Αθήνας βρέθηκε βάση παρακολουθήσεων αμερικανικής υπηρεσίας;

Σάλος έχει προκληθεί σε περιοχή των Νοτίων Προαστίων, ύστερα από τη σοβαρή αποκάλυψη περί ύπαρξης βάσης παρακολουθήσεων αμερικανικής υπηρεσίας.

Το εν λόγω γραφείο, το οποίο εντοπίστηκε στη Γλυφάδα, λειτουργούσε ως βάση παρακολουθήσεων ξένων πρακτόρων και ανακαλύφθηκε πριν από πέντε ημέρες από την ελληνική αστυνομία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βήματος, οι αστυνομικοί έφθασαν στην αποκάλυψη του ρόλου του γραφείου στη Γλυφάδα μετά από πολύμηνες έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων από το σκάνδαλο των υποκλοπών στα τηλέφωνα 104 πολιτικών, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., υπηρεσιακών παραγόντων και ιδιωτών της περιόδου 2004-2005.

Δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονται σε έναν «αξιόπιστο πληροφοριοδότη που είχε πρόσβαση κυρίως σε δεδομένα μυστικών υπηρεσιών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ». Ο ιδιώτης αυτός είχε υποδείξει στους υπευθύνους της ΕΥΠ να παρακολουθήσουν τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών σε συγκεκριμένα σημεία στα νότια προάστια.

Πάντως, ανώτατοι δικαστικοί μιλούν για μια σοβαρή εξέλιξη και μία ανακάλυψη που αναδεικνύει την ασυδοσία ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Διαβάστε τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της Αμερικανικής Πρεσβείας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.