iCloud: πώς να προστατέψετε τον λογαριασμό σας

Πώς να προστατέψετε τον λογαριασμό σας στο iCloud;

Ο έλεγχος ταυτότητας δυο παραγόντων (Two-step verification process) είναι ένας αναβαθμισμένος τρόπος για την αποτροπή παραβίασης online λογαριασμών. Βασίζεται στη λογική επαλήθευσης της ταυτότητας του χρήστη, συνήθως μέσω της αποστολής ενός έξτρα κωδικού, προκειμένου να έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου.

Για να ενεργοποιήσεις αυτή τη λειτουργία στο iCloud και το iTunes χρειάζεται να μπεις μέσω web στο σύστημα διαχείρισης των ρυθμίσεων του Apple ID, στη διεύθυνση https://appleid.apple.com/account/home.

Ξεκινώντας, κάνεις κλικ στο «Manage your Apple ID» και εισάγεις τα στοιχεία σου. Αφού συνδεθείς, από τις επιλογές πλοήγησης στην αριστερή πλευρά επιλέγεις το «Password and Security». Για την επαλήθευση της ταυτότητάς σου θα σου ζητηθεί να απαντήσεις σε δυο από τις μυστικές ερωτήσεις που είχες ορίσει όταν δημιούργησες το Apple ID. Εισάγεις τις απαντήσεις και πατάς «Continue». Στο μενού που θα εμφανιστεί και σου επιτρέπει να διαχειριστείς τις ρυθμίσεις ασφαλείας του λογαριασμού σου, κάτω από τον τίτλο «Two-Step Verification κάνεις κλικ στο link που με μπλε γράμματα γράφει «Get Started».

Στα ενημερωτικά μενού που θα εμφανιστούν θα πληροφορηθείς για τη διαδικασία διπλής επιβεβαίωσης του Apple ID. Εφόσον συμφωνείς, κάνεις δυο διαδοχικά κλικ στο «Continue» και στο «Get Started» και προχωράς.

Στον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που έχεις δηλωμένο με το Apple ID θα σου αποσταλεί με SMS ένας κωδικός επαλήθευσης. Είναι σημαντικό ο αριθμός τηλεφώνου να είναι ενημερωμένος, αλλιώς μετά την αποστολή του σύντομου γραπτού μηνύματος, για λόγους ασφαλείας, θα χρειαστεί να περιμένεις τρεις ημέρες μέχρι να μπορείς να προχωρήσεις και πάλι στη διαδικασία.

Αφού λάβεις το SMS και εισάγεις τον κωδικό επαλήθευσης, τότε θα μπορείς να ορίσεις ως αξιόπιστη συσκευή κάθε iPad, iPhone ή iPod touch για το οποίο έχεις χρησιμοποιήσει το Apple ID σου προκειμένου να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία «Find my iPhone». Αυτές είναι οι μόνες συσκευές που θα είναι σε θέση να λάβουν του κωδικούς μίας χρήσης –αποστέλλονται ως ειδικό push notification από την Apple, εκτός και αν επιλέξεις οι κωδικοί να αποστέλλονται μέσω SMS.

Τέλος, η Apple θα δημιουργήσει έναν μοναδικό κωδικό ανάκτησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσεις πρόσβαση στο λογαριασμό σου σε περίπτωση που ξεχάσεις τον κωδικό πρόσβασής σου ή δεν έχεις πρόσβαση σε αξιόπιστες συσκευές. Η Apple συνιστά να εκτυπώσεις ή να γράψεις τον κωδικό ανάκτησης και να το αποθηκεύσεις σε ένα ασφαλές μέρος.

Προσοχή: Αν ξεχάσεις τον κωδικό πρόσβασης, χάσεις το κωδικό ανάκτησης και δεν έχεις πρόσβαση σε αξιόπιστες συσκευές, δεν θα μπορείς να συνδεθείς με το Apple ID σου και η Apple δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει.

Διαβάστε ποια η τιμή του iphone 6.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.