Ντίτερ Σβαρτς: ποιος ο ιδιοκτήτης των Lidl, γιατί δεν υπάρχει πουθενά φωτογραφία του

Ποιος ο ιδιοκτήτης των Lidl, Ντίτερ Σβαρτς;

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνδρας της Γερμανίας και ο 29ος παγκοσμίως, θεωρείται ο ιδιοκτήτης των Lidl, Ντίτερ Σβαρτς, που είναι και ο μόνος, που δεν έχει φωτογραφία δίπλα στο όνομά του στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στο Forbes.

H περιουσία του ιδιοκτήτη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, Ντίτερ Σβαρτς ανέρχεται στα 21 δισ., παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 7% σε σχέση με περασμένα έτη.

Η εταιρεία που κληρονόμησε από τον πατέρα του Γιόζεφ, η Swartz Group στην οποία εντάσσονται τα Lidl και τα Kaufland, εχει τζίρο 91 δισ. και είναι στην δεύτερη θέση της γερμανικής αγοράς μετά την αλυσίδα εκπτωτικών σουπερμάρκετ Aldi.

Στην ιστοσελίδα του Forbes – σύμφωνα με το Fortune.gr – το λήμμα του Ντίτερ Σβαρτς δεν συνοδεύεται πάντως από εικόνα καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι η λήψη που κυκλοφορεί όντως αντιστοιχεί στον εμμονικό -με τη μυστικοπάθεια- Ντίτερ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο λόγος της αποφυγής κάθε τύπου δημοσιότητας δεν είναι μόνο ο προφανής, ότι δηλαδή μπορεί να χαίρεται την ζωή του χωρίς να τον αναγνωρίζουν στο δρόμο και να απολαμβάνει την ανωνυμία του απλού πολίτη.

Ο ζάμπλουτος Γερμανός, Ντίτερ Σβαρτς έχει κάνει την κρυψίνοια, θεμέλιο λίθο της λειτουργίας και των επιχειρήσεών του. Οι κατά τόπους επιχειρήσεις λειτουργούν μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο όπου κάθε κατάστημα αποτελεί ξεχωριστή ομόρρυθμη εταιρεία, ενώ δεν εκδίδονται ισολογισμοί και έτσι δεν υπάρχει σαφή εικόνα για τα οικονομικά μεγέθη. Για παράδειγμα, φέτος μετά από 17 χρόνια παρουσίας στην χώρα μας και σε ερώτηση δημοσιογράφου υπήρχε προφορική ενημέρωση ότι ο τζίρος της Lidl στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ.

Όπως επιμένουν στρατηγικοί αναλυτές που ξέρουν την αγορά, η νεύρωση του Σβαρτς να κρύβεται από την δημόσια ζωή, λειτουργεί ως διαφήμιση για τα σούπερμάρκετ του, ενώ έχει δημιουργήσει ένα είδος μυθικής αύρας για τον ίδιο.

Δείτε ποιος εικάζεται πως είναι ο ιδιοκτήτης των Lidl, Ντίτερ Σβαρτς:
9

Διαβάστε ποιος ο απίστευτος μισθός των εργαζομένων στα Lidl.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.