Καιρός 16 Σεπτεμβρίου: πού θα επιδεινωθεί με ακραία φαινόμενα

Σε ποιες περιοχές θα επιδεινωθεί σημαντικά ο καιρός στις 16 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ;

Αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα θα βρεθούν σήμερα κάτοικοι σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Στερεάς Ελλάδας, στη σκιά του θανάτου ενός άνδρα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης λόγω σφοδρής κακοκαιρίας.

Τα προβλήματα στους δρόμους αναμένεται να είναι έντονα με τον καιρό στις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς οι ισχυρές καταιγίδες θα δυσκολέψουν αρκετά την κίνηση των οχημάτων. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη.

Από το βράδυ της Τετάρτης και τα ξημερώματα της Πέμπτης αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με πολλά διαστήματα ηλιοφάνειας. Βροχές ίσως εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, ενώ τοπικές βροχές θα έχουμε στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι ωστόσο θα ενταθούν και στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο. Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φθάσει τους 30 και ενδεχομένως κατά τόπους ακόμα και τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στον καιρό στις 16 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με σποραδικές καταιγίδες στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, και πρόσκαιρους όμβρους στα υπόλοιπα ορεινά. Δεν αποκλείεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός στις 16 Σεπτεμβρίου, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους στα ορεινά και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει περισσότερο στα ανατολικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.