“O Kυριάκος Πιερρακάκης νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ”. Ραγδαίες εξελίξεις

Ποιες οι ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με γνωστό ιστότοπο;

Όπως αναφέρει το kourdistoportokali.com, η απόφαση έχει ληφθεί ήδη από εκείνο το δείπνο στην οικία του μεγαλοεπιχειρηματία στο Παλαιό Ψυχικό. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποχωρεί για χάρη της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με τους Κυριάκο Πιερρακάκη και Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής σε ρόλο πρωθυπουργού και αντιπροέδρου.

Το ΠΑΣΟΚ, για την ακρίβεια η ΕΛΙΑ μπαίνει οριστικά στην φάση αλλαγής αρχηγού. Ο Βενιζέλος το άφησε να εννοηθεί στην εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσής του και ο Κυριάκος Πιερρακάκης που τον είδαμε να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις του Παρισιού θα είναι ο διάδοχός του στην ηγεσία του κινήματος σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το kourdistoportokali.com, για χάρη του Κυριάκος Πιερρακάκης φέρεται ότι θα κάνει πίσω και ο Γρηγοράκος ώστε να διευκολύνει την εκλογή στο βουλευτικό αξίωμα του νεαρού και ικανού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει συμφωνήσει ώστε να δωθεί στην ΕΛΙΑ ο χρόνος που χρειάζεται ώστε να αναδειχθεί στην ηγεσία της ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως επίσης και την ικανότητά να παρουσιάζει κάθε τόσο νέα στελέχη με αυτό που λέμε ηγετικές ικανότητες. Τώρα όπως όλα δείχνουν καλείται στη πρώτη γραμμή η κλάση του Πιερρακάκη.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε Αθήνα με καταγωγή από τη Λακωνία. Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του John F KennedySchoolofGovernment του Πανεπιστημίου Harvard (Μάστερ στη Δημόσια Πολιτική), του ΜΙΤ (Μάστερ στην Τεχνολογική πολιτική) και Υποψήφιος διδάκτωρ διεθνούς πολιτικής οικονομίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.Το απόγευμα του Σαββάτου βρισκόταν στο Κάραβελ και κάποιοι στο πρόσωπό του βλέπουν ήδη έναν ηγέτη “νέας τεχνολογίας” που θα μπορούσε να πάρει στους ώμους του την χρεοκοπημένη εταιρεία και να την οδηγήσει στο απόλυτο come back-έστω αλά ελληνικά.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι το μοναδικό μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ που γεννήθηκε το 1983, δύο χρόνια μετά την «Αλλαγή» του 1981.

Είναι ο νεότερος που συμμετέχει στο ανώτατο κομματικό όργανο, στην εποχή που το πιο επιτυχημένο κόμμα της Μεταπολίτευσης διανύει τη χειρότερη περίοδο της… μυθιστορηματικής σχέσης του με την ελληνική κοινωνία. Πώς μπορεί να υπερασπιστεί το ΠαΣοΚ ένας τόσο νέος άνθρωπος σε μια εποχή που ακόμη και ιστορικά στελέχη του κόμματος εύχονται να επικρατήσει συλλογική αμνησία σχετικά με τη συμμετοχή τους στις κυβερνήσεις του; Ευτυχώς, ο Κυριάκος Πιερρακάκης δεν έχει υπάρξει ποτέ υπουργός, αν και έχει συνεργαστεί με την Αννα Διαμαντοπούλου το 2009.

Είναι οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμονας που έχει σπουδάσει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο MIT και στο Χάρβαρντ, ενώ αυτή την περίοδο, όταν δεν συντάσσει εμπιστευτικές αναφορές στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα υπαρξιακά αδιέξοδα της συγκυβέρνησης, ολοκληρώνει ένα διδακτορικό στην Οξφόρδη, στην Πολιτική Οικονομία. Εχει εργαστεί ως σύμβουλος στον χώρο των μικρών επιχειρήσεων και της καινοτομίας, ενώ ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τον ξεχώρισε το καλοκαίρι του 2012, όταν τον τοποθέτησε επικεφαλής στη Μονάδα Ανάπτυξης Πολιτικών στην οποία συμμετέχουν νέοι επιστήμονες.

Διαβάστε πώς χρησιμοποίησε ο Βενιζέλος το Εμπραέρ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.