Μαρία Παπαδοπούλου: στη φυλακή η 77χρονη για το “Κωσταλέξι της Καλλιθέας”

Ποιες οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Μαρίας Παπαδοπούλου από την Καλλιθέα;

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί η 77χρονη ομογενής από τη Ρωσία, έπειτα από την ολοκλήρωση της απολογίας της για την υπόθεση των άθλιων συνθηκών ζωής και του βασανισμού της 36χρονης Μαρίας Παπαδοπούλου από την Καλλιθέα.

Η ηλικιωμένη δράστης, που λογοδότησε στη Δικαιοσύνη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Μαρίας Παπαδοπούλου, κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση του “Κωσταλέξι” της Καλλιθέας, ο 55χρονος ανιψιός της ηλικιωμένης, αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από την απολογία του με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Το νέο Κωσταλέξι στην καρδιά της Αθήνας που έφερε στο φως το «Έθνος της Κυριακής» στις 7 Σεπτεμβρίου, με ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα, έγινε αφορμή να κινηθεί δικαστική διαδικασία, προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον απάνθρωπο εγκλεισμό της ορφανής και ανάπηρης Μαρίας Παπαδοπούλου, η οποία λόγω των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσής της έχει χάσει το ένα πόδι της και νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο.

Ενώπιον της ανακρίτριας, η 77χρονη φέρεται να αρνήθηκε την πράξη που της αποδίδεται και να ισχυρίστηκε πως είχε υπό την προστασία της τη Μαρία Παπαδοπούλου επί 14 χρόνια, ενώ φέρεται να υποστηρίζει πως δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει το θύμα και πως είχε βγάλει στο μπαλκόνι τη νεαρή, τους καλοκαιρινούς μήνες γιατί… έκανε ζέστη.

Απέδωσε δε, την κατάσταση της 36χρονης, που βρέθηκε με πληγές στο σώμα, στην επί 16 χρόνια κατάκλισή της. Για τη μεταβίβαση στην κατοχή της του σπιτιού του θύματος, η 77χρονη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν χρειαζόταν η ίδια το ακίνητο γιατί είχε δικό της σπίτι και ότι η 36χρονη θέλησε να της το μεταβιβάσει, κρατώντας την επικαρπία, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες της.

Διαβάστε ποιο το Κωσταλέξι της Καλλιθέας και ποια η συγκινητική απόφαση της Μαρίας Παπαδοπούλου από την Καλλιθέα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.