Mατθαίος Μάντζιος: θρήνος στην κηδεία του άτυχου πυροσβέστη [φωτο]

Ποια η ιστορία του άτυχου πυροσβέστη, Ματθαίου Μάντζιου;

Σε κλίμα ανείπωτης θλίψης πραγματοποιείται αυτή την ώρα η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 33χρονο αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων στη συνοικία Ηπειρώτικα της Λάρισας.

mathaios-mantzios-kideiaΟ Ματθαίος Μάντζιος έπεσε εν ώρα καθήκοντος, την ώρα της μεγάλης φωτιάς σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο, όπου έχασε τη ζωή της και μια 44χρονη γυναίκα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς, η μνηστή και οι συγγενείς του 33χρονου αρχιπυροσβέστη…

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία αλλά και δεκάδες συνάδελφοί του για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον ηρωικό πυροσβέστη.

Στο πένθος έχει βυθιστεί όχι μόνο η οικογένειά του 33χρονου αλλά και ολόκληρη η πυροσβεστική υπηρεσία με τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου. Ο άτυχος υπαξιωματικός γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη.

Το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών. Ήταν αρραβωνιασμένος και ετοιμαζόταν να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια…

Ετοιμαζόταν να παντρευτεί

Ο Θοδωρής, ο Αλέξανδρος, ο Φάνης, ο Αποστόλης, ο Πέτρος και τα άλλα παιδιά οι συνάδελφοί του, τα φιλαράκια του Ματθαίου Μάντζιου προσπαθούν ακόμη να κατανοήσουν πώς μία άτυχη στιγμή κόστισε τη ζωή του γελαστού παιδιού του 5ου Πυροσβεστικού Σώματος στην Καλλιθέα.

«Ετοιμαζόταν να παντρευτεί, ετοιμαζόταν να ζήσει ένα όμορφο ταξίδι και να κάνει το όνειρό του για οικογένεια πραγματικότητα. Η Μαρία -έτσι λένε την αρραβωνιαστικιά του- ήταν για εκείνον ο έρωτας που τον καθόρισε. Ήταν μαζί για πολύ καιρό, μένανε μαζί ως κανονικό ζευγάρι δε μας προκάλεσε εντύπωση ότι μπήκαν αμέσως στη λογική του να παντρευτούν άλλωστε ταίριαζαν καταπληκτικά», είπε ένας από τους συναδέλφους του Ματθαίου και συμπλήρωσε με δάκρυα στα μάτια:

«Η Μαρία όταν το έμαθε κατέρρευσε. Μα το φαντάζεστε; Να ετοιμάζεσαι να ανοίξεις σπίτι, να παντρευτείς σε λίγο καιρό και ξαφνικά να μαθαίνεις ότι ο άνθρωπός σου έχει φύγει από τη ζωή; Και τους γονείς; Να μάθουν ότι το παλικάρι τους δε ζει; Πώς να βρεις τη δύναμη να τους ανακοινώσεις; κάτι τέτοιο; Πώς; Και τι να πεις; Ο γιος σας δε ζει πια; Επειδή έπεσε στο καθήκον;».

Χάσαμε το φιλαράκι μας

Για μία τραγική απώλεια θα κάνει λόγο ο Αλέξανδρος Αρβανίτης συνάδελφος και φυσικά φίλος του Ματθαίου Μάντζιου μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr. «Είμαστε μουδιασμένοι, παγωμένοι, δε μπορούμε ακόμη να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι μαζί μας πια. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι γεμάτα ένταση και είναι -φαντάζομαι- απολύτως λογικό.

Χάσαμε ένα φίλο, όλοι φιλαράκια είμαστε εδώ μέσα. Όλοι είμαστε ο ένας για τον άλλο, δε μπορείτε να καταλάβετε για τη σχέση μιλάμε. Και ξαφνικά εκεί που είσαι μια χαρά γελάς, συζητάς, ακούς το φιλαράκι σου να λέει διάφορα για ποδόσφαιρο μπάσκετ για τα σχέδιά του που αφορούσαν στον επικείμενο γάμο του εκεί η γραμμή επικοινωνίας τελειώνει. Πήγε να σώσει μία γυναίκα έχασε τη ζωή του πάνω στο καθήκον. Δεν ξέρω τι να πω, τα συμπεράσματα δικά σας».

Από παιδί ονειρευόταν να γίνει πυροσβέστης

Ο Ματθαίου Μάντζιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Γόνος μεσοαστικής οικογένειας είχε πολύ ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και διακρίνονταν πάντα για τον αυθορμητισμό του και την επικοινωνιακή του ικανότητα. Δημοφιλής σε παρέες, αγαπούσε και τιμούσε τους φίλους του και από μικρός ονειρευόταν να γίνει πυροσβέστης.

Οι γονείς του και η αδερφή του τον στήριξαν από την αρχή και τον παρότρυναν να πάει στην Αθήνα όταν ήταν 20 ετών προκειμένου να βρει την τύχη του στην Αθήνα. Τελικά τα κατάφερε και μπήκε στο Πυροσβεστικό Σώμα. Πριν από λίγα χρόνια γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, την Μαρία.

Οι δυο τους ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και σε σύντομο χρονικό διάστημα αποφάσισαν να μείνουν μαζί. Πριν λίγο καιρό μάλιστα είχαν επισημοποιήσει σε τέτοιο βαθμό τη σχέση τους που μετά από έναν αρραβώνα ετοιμαζόταν να περάσουν το κατώφλι της εκκλησίας. Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβαν. Η Μαρία θα είναι από τους πρώτους που θα ακούσουν την είδηση του χαμού του. Το σοκ αναπόφευκτο. Εκείνη καταρρέει. Βρίσκει τη δύναμη ωστόσο να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας. Για εκείνον.

Το τελευταίο αντίο θα βρει τη δύναμη να του το πει τόσο εκείνη όσο και η οικογένειά του αύριο στις 4 το απόγευμα στο κοιμητήριο του χωριού Κούκα στη Λάρισα. Αντίο σε ένα ξεχωριστό παλικάρι που όλοι θα το θυμούνται με συγκίνηση πάντα.

Διαβάστε ποιος ο πυροσβέστης που έχασε τη ζωή του στη φωτιά στο Π. Φάληρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.