Πώς θα μειώσετε στο μισό το κόστος της μετακίνησης με αυτοκίνητο

Πώς μπορείτε να μειώσετε στο μισό το κόστος της μετακίνησης σας με το αυτοκίνητο και να έχετε πολύ κέρδος;

Η υγραεριοκίνηση έχει μπει πλέον για τα καλά στις επιλογές του Έλληνα οδηγού, καθώς είναι η ενδεδειγμένη λύση σε κάποιον που επιθυμεί να μειώσει στο μισό το κόστος της μετακίνησης του αυτοκινήτου του, επενδύοντας ένα ποσό που θα αποσβέσει σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Από την άλλη, αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υπάρχον αυτοκίνητό του, χωρίς να το ξεπουλήσει, με την προϋπόθεση να αγοράσει ένα αξιόπιστο κιτ υγραεριοκίνησης, να επιλέξει έναν εγκεκριμένο τεχνίτη και κατ΄ επέκταση συνεργείο. Μια ακόμη προϋπόθεση, η άψογη κατάσταση του οχήματος.

Τo υγραέριο LPG, είναι καύσιμο υψηλών προδιαγραφών, ασφαλές, οικολογικό και πολύ πιο οικονομικό σε σχέση με τη βενζίνη.

Τα οφέλη του υγραερίου για οικονομικότερη μετακίνηση του αυτοκινήτου είναι τα εξής:

– Η τιμή του υγραερίου είναι σχεδόν η μισή της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης.
– Ο κινητήρας έχει λιγότερες φθορές, λόγω της καθαρότερης καύσης του LPG, η οποία δεν αφήνει υπολείμματα, και έτσι επιμηκύνεται η ζωή του.
– Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον καταλύτη του οχήματος.
– Ο κινητήρας που δουλεύει με LPG χρειάζεται λιγότερα σέρβις διότι:
– δεν σχηματίζονται επικαθίσεις σωματιδίων άνθρακα (κάπνα) στα χιτώνια των κυλίνδρων
– τα μπουζί είναι κατά πολύ καθαρότερα
– οι αλλαγές φίλτρων και λαδιών είναι αραιότερες
– τα λάδια του κινητήρα δεν “αδυνατίζουν” (δεν σπάνε)
– η διάρκεια ζωής του κινητήρα με σωστή συμπίεση είναι μεγαλύτερη.

Το ετήσιο όφελος αυτής της μετακίνησης του αυτοκινήτου που έχουν οι οδηγοί που μετατρέπουν σε υγραεριοκίνητο (LPG) το ΙΧ επιβατηγό οχήμά τους αποσβένει το μέσο όρο του κόστους τοποθέτησης συστήματος υγραερίου (πάνω από 1.100 ευρώ).

Κι αυτό επειδή η τιμή του υγραερίου είναι τουλάχιστον 50% χαμηλότερη σε σχέση με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Αυτή την περίοδο η τιμή του υγραερίου είναι στα 0,8 ευρώ το λίτρο, ενώ η απλή αμόλυβδη βενζίνη πωλείται γύρω στα 1,62 ευρώ το λίτρο.

Ας υποθέσουμε ότι ένας οδηγός διανύει 15.000 χλμ. το χρόνο (είναι η μέσος όρος του Έλληνα οδηγού), δηλαδή διανύει 1.250 χλμ. τον μήνα, τότε το κόστος για βενζίνη είναι περίπου 182,25 ευρώ (=112,5λίτρα Χ 1,62 ευρώ) με δεδομένο κατανάλωση 9 λτ/100χλμ. (η μέση κατανάλωση ενός μικρού οικογενειακού αυτοκινήτου).

Με το ίδιο τύπο αυτοκινήτου που «καίει» υγραέριο η μηνιαία δαπάνη υπολογίζεται στα 90 ευρώ, δηλαδή ακριβώς στα μισά! Και αυτό δεν προκύπτει από την χαμηλότερη κατανάλωση (περίπου τα ίδια λίτρα θα καταναλωθούν και στη μία και στην άλλη περίπτωση, δηλαδή βενζίνη ή υγραέριο), αλλά από τη διαφορά της τιμής.

Δείτε ποιες είναι οι σαρωτικές αλλαγές στην ασφάλιση αυτοκινήτου

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.