Μετεγγραφές φοιτητών ΑΕΙ-ΤΕΙ: Νέα δεδομένα, πότε η απόφαση

Ποια είναι τα νέα δεδομένα για την εφαρμογή του μέτρου των μετεγγραφών φοιτητών από πανεπιστήμια ΑΕΙ και ΤΕΙ;

Την ερχόμενη Παρασκευή ή το αργότερο την Δευτέρα θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα θεσπίζονται κριτήρια για την εφαρμογή του μέτρου των μετεγγραφών 2014-2015 από ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Κατά την ενημέρωση που παρείχε στους βουλευτές για τα θέματα της αρμοδιότητάς του ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι σκοπεύει σε έντιμη εφαρμογή του νόμου των μετεγγραφών που θα ικανοποιεί όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής τροπολογίας εφόσον δεν επαρκούν οι υπουργικές αποφάσεις για το θέμα.

Αφού ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι οι αποφάσεις για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εκδοθούν στο τέλος ή την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά η διαβούλευση δεν έχει τελειώσει ακόμη, εξήγησε ότι η μία θα εκδοθεί από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των μη εχόντων (το εισοδηματικό κριτήριο) που συνοδεύεται με το όριο του 10% για κάθε τμήμα .

Σχετικώς με την «γενναιόδωρη ρύθμιση» – όπως χαρακτήρισε την τροπολογία Αρβανιτόπουλου που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάιο – ο κ. Λοβέρδος είπε ότι πρέπει να εκδοθεί μια υπουργική απόφαση που θα καθορίζει λεπτομέρειες, οι οποίες αφορούν και τις μετεγγραφές λόγω χαμηλού εισοδήματος, το πότε δηλαδή θα γίνουν οι αιτήσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η προθεσμία αιτήσεως μετεγγραφής θα είναι πενθήμερη (από μία Δευτέρα που θα ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά τη λήξη των εγγραφών στις 26 Σεπτεμβρίου) ώστε να δοθεί χρόνος κάποιων ημερών ή εβδομάδων για την διαμόρφωση της απάντησης στο αίτημα.

Δείτε Tι θα γίνει με τις μετεγγραφές 2014-2015 στους φοιτητές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.