Βόμβα από Λοβέρδο: “Καταργούνται οι μετεγγραφές φοιτητών”

Πότε και γιατί καταργούνται οι μετεγγραφές;

Μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί φαίνεται πως “άφησε” στο Υπουργείο Παιδείας, ο αρμόδιος Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, η οποία αφορά στις πολυσυζητημένες και κυρίως πολυαναμενόμενες μετεγγραφές.

Έτσι λοιπόν, τα πράγματα δεν δείχνουν να εξελίσσονται όπως προβλεπόταν, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος προανήγγειλε την κατάργηση του νόμου για τις μετεγγραφές φοιτητών πριν καν αυτός εφαρμοστεί!

Όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση με τους πρυτάνεις, ο νόμος περί μετεγγραφών θα καταργηθεί μετά την εφετινή πρώτη εφαρμογή του, που θα είναι και η τελευταία!

Από την πλευρά του ο προεδρεύων της Συνόδου πρυτάνεων Κωνσταντίνος Γάτσιος μίλησε για αδυναμία λειτουργίας των ΑΕΙ λόγω των μειωμένων προϋπολογισμών τους και ζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση για το 2015. Στην συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των «αιωνίων» φοιτητών, για τους οποίους όμως ήδη τα ΑΕΙ καθαρίζουν τα μητρώα τους.

Πάντως, δεδομένης της δυσκολίας των φοιτητών να σπουδάσουν σε άλλες πολείς, ίσως ψηφιστεί νέα διάταξη περί μετεγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες αντιδράσεις της κοινωνίας.

Διαβάστε ποιοι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να πάρουν μετεγγραφή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.