Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας – Φιλαδέλφειας: γιατί παραιτήθηκε ξαφνικά

Γιατί παραιτήθηκε ξαφνικά ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας – Φιλαδέλφειας;

Της μόδας φαίνεται πως είναι τον τελευταίο καιρό οι παραιτήσεις, οι οποίες από τον πολιτικό δείχνουν να περνούν και στον εκκλησιαστικό χώρο, με αποκορύφωμα την παραίτηση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας – Φιλαδέλεφειας.

Έτσι λοιπόν, την παραίτησή του για λόγους υγείας, υπέβαλε στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ) ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος, η οποία έγινε δεκτή.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, η ΔΙΣ είχε αποφασίσει να ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποστολής Επιτροπής στον 85χρονο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Τοποτηρητής της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας θα ορισθεί, μετά την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΙΣ αναφέρει ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος απευθύνει και εκφράζει τον έπαινό Της προς τον Σεβασμιώτατο κ. Κωνσταντίνο για την μακρά διακονία του στην Εκκλησία. Επίσης αποφάσισε να δοθεί εντολή στον διάδοχό του να αναλάβει τον παλιό Ιεράρχη και να τον περιθάλψει με φροντίδα και στοργή».

Διαβάστε γιατί παραιτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Κουκοδήμος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.