Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2014: Τελικά αποτελέσματα. Εκτός μένουν 22.717 παιδιά | eetaa.gr

Ποια τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014;

Αναρτήθηκαν χθες (Κυριακή) το απόγευμα, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς, σχετικά με τη φιλοξενία παιδιών μέσω ΕΣΠΑ.

Οι τελικοί πίνακες καταρτίστηκαν μετά την επεξεργασία των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως οι ωφελούμενοι γονείς θα πρέπει να αναζητήσουν τις δομές όπου έχουν επιλεγεί, προκειμένου να εγγράψουν το ή τα παιδιά τους μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής) από την ΕΕΤΑΑ, σύμφωνα με το news247.gr, προέκυψε ότι έμειναν εκτός 22.717 παιδιά που ενώ οι γονείς είχαν καταθέσει έγκυρες αιτήσεις δεν επωφελήθηκαν.

Το υπουργείο Ανάπτυξης είχε αναφέρει με ”τυμπανοκρουσίες” ότι θα διατεθούν 200.000.000 ευρώ (40- εκατ. περισσότερα από το αρχικό ποσό) για 89.000 θέσεις (από 68.000 που ήταν πέρυσι) για παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς ΕΣΠΑ παιδικούς σταθμούς 2014 και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Αυτό είχε γνωστοποιηθεί δια στόματος του ο υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδ. Κωνσταντινόπουλου και οι μητέρες ”πανηγύριζαν” σχετικά με εξασφάλιση χρηματοδότησης όλων των διαθέσιμων θέσεων για παιδιά σε δημοτικούς – ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ο υφυπουργός είχε δηλώσει ότι εξασφαλίστηκε η σχετική χρηματοδοτική κάλυψη με την συνεργασία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου και του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη.

«”Είναι κατά τη γνώμη μου ένα ισχυρό δείγμα κοινωνικής πολιτικής για τις πιο ευπαθείς ομάδες, τις άνεργες και εργαζόμενες μητέρες, αλλά και αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης, των Δήμων και του ιδιωτικού τομέα” είπε ο υφυπουργός και έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ωφελουμένων (θέσεις) την τελευταία τετραετία » είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του.

Ο αριθμός των 89.000 παιδιών τελικά δεν πιάστηκε παρά τις ανακοινώσεις για κάλυψη όλων των θέσεων.

Η ΚΕΔΕ με την σειρά της εξέφραζε την ικανοποίησή της για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών της, για την αναγκαιότητα εξασφάλισης των επιπλέον πόρων

Δυστυχώς όμως για τις μητέρες ο αριθμός των 89.000 παιδιών υπολείπεται κατά 12.000 παιδιά.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014 κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε ποιες οι καταγγελίες για τα ψευδή αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.