Ένας χρόνος χωρίς τον Παύλο Φύσσα: δείτε το μνημείο στο σημείο της στυγερής δολοφονίας

Δείτε το μνημείο, που στήθηκε για τον Παύλο Φύσσα στο σημείο της δολοφονίας του.

Ένας χρόνος μετά και οι μνήμες από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι φαίνεται πως είναι ακόμα νωπές.

Την ίδια ώρα, η θυσία του μουσικού Killah P και κατά κόσμον, Παύλου Φύσσα στάθηκε αφορμή για εκατοντάδες αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Στο Κερατσίνι, όπου ο Παύλος Φύσσας έπεσε αιμόφυρτος από μαχαιριά του φερόμενου ηγετικού στελέχους της τοπικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή Νίκαιας», Γιώργου Ρουπακιά, από αύριο θα δεσπόζει μνημείο προς τιμήν του…

«Σε αυτό το σημείο, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό Παύλο KILLAH Φύσσα, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και της δικής του, με μόνα όπλα τις ιδέες και τα ιδανικά του… Ο Παύλος χάθηκε από μαχαιριά στην καρδιά… όρθιος, σε δημόσια θέα…», αναγράφεται σε αυτό…

Παράλληλα, οι φίλοι του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα οργανώνουν μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα για τις 19 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 καλλιτεχνών απ’ όλους τους χώρους της μουσικής. Μεταξύ άλλων, θα τραγουδήσουν οι Γιάννης Χαρούλης, Υπόγεια Ρεύματα, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Last Drive και Γιάννης Γιοκαρίνης.

Εν τω μεταξύ, σειρά αντιφασιστικών εκδηλώσεων προγραμματίζεται στο Κερατσίνι, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παναττικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από το Κερατσίνι με κατεύθυνση τον Κορυδαλλό. Την ίδια μέρα, ανάλογες εκδηλώσεις οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη, στην Καλαμάτα και στο Βόλο.

Δείτε το μνημείο – αφιέρωμα στον Παύλο Φύσσα:
φυσσας

Διαβάστε τους διαλόγους ΔΙΑΣ – ΕΛΑΣ τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.