Έφτασε η μεγάλη ώρα για τον τάφο της Αμφίπολης: μπροστά στο μεγάλο μυστικό

Ποιες οι εξελίξεις για τον τάφο της Αμφίπολης;

Στις εξελίξεις των τεχνικών εργασιών στον λόφο Καστά του τάφου της Αμφίπολης αναμένεται ν΄αφορά η νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία ενδέχεται να εκδοθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

«Tώρα, αν στους κουβάδες χώματος αποκαλυφθεί και κάτι, δεν θα το κρατήσουμε κρυφό…» λένε χαρακτηριστικά πηγές του ΥΠΠΟΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ημέρα προγραμματίζεται σύσκεψη όπου θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. «Προς το παρόν αφαιρείται χώμα από πάνω προκειμένου ν’ αποφορτιστεί ο τάφος της Αμφίπολης» συνεχίζουν οι ίδιες πηγές εξηγώντας πως οι διαστάσεις του τρίτου θαλάμου (4,5Χ6) δεν επιτρέπουν την χρήση πολύ ισχυρών υποστυλωμάτων αφού κάτι τέτοιο θα εμπόδιζε τους εργαζόμενους να δουλέψουν.

Μενδώνη: Η ανασκαφή της Αμφίπολης κρύβει ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις

«Η αρχαιολογία είναι μια επιστήμη που κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις. Η ανασκαφή κρύβει ακόμα μεγαλύτερες» είπε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας για την πορεία της ανασκαφής στην Αμφίπολη.

Μιλώντας στον Real fm και ερωτηθείσα πότε αναμένεται να τελειώσει η ανασκαφή, η κ. Μενδώνη είπε: «Εξαρτάται. Είναι αυτός ο θάλαμος μόνο; Αν είναι αυτός ο θάλαμος, μπορεί κανείς να βάλει κάποιο όριο. Αν, όμως, υπάρχει συνέχεια; Τι είναι αυτή η συνέχεια; Τι δυσκολία θα έχει η συνέχεια αυτή;»

Σχετικά με τις εκτιμήσεις για την ταυτότητα του τάφου, δήλωσε ότι «όποιος κάνει εικασίες είναι απλώς εικασίες, σενάρια εργασίας».

«Εμείς προτιμούμε να μένουμε στα δεδομένα της ανασκαφής, αυτά τα οποία μας πληροφορούν η ανασκαφική ομάδα και υπεύθυνη αρχαιολόγος της ανασκαφής, η κ. Περιστέρη. Το πιο σοφό, αυτήν τη στιγμή, είναι να μένουμε στα δεδομένα μας» δήλωσε.

Οι στερεωτικές εργασίες στο ταφικό μνημείο θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη, οπότε αναμένονται πιθανότατα και ανακοινώσεις για την συνέχιση των εργασιών.

Διαβάστε ποιος ισχυρίζεται ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.