Μεγάλη αισιοδοξία στην Αμφίπολη: “Ο τάφος δεν είναι…”

Ποια ευχάριστα νέα μεταφέρουν οι αρχαιολόγοι για τον τάφο της Αμφίπολης;

Για περίπου έναν μήνα οι αρχαιολόγοι με προσεκτικές, σχεδόν χειρουργικές κινήσεις προσπαθούν να φτάσουν στους κύριους χώρους του τάφου της Αμφίπολης και στη μεγάλη αποκάλυψη!

Το έργο αρχαιολόγων και εργατών είναι πολύ δύσκολο και λεπτό, καθώς αφενός δεν πρέπει να προκληθεί η παραμικρή ζημιά στον τύμβο και αφετέρου οι αρχαίοι κατασκευαστές είχαν φροντίσει να κάνουν τη ζωή “δύσκολη” όποιων επιχειρούσαν να μπουν στο τάφο της Αρχαίας Αμφίπολης και όχι μόνο.

Στόχος της παραπάνω τακτικής των κατασκευαστών ήταν η προστασία από τη σύληση, καθώς η ίδια η κατασκευή, αλλά και τα “τρικ” που χρησιμοποιούσαν κρατούσαν για αιώνες έξω τους τυμβωρύχους και τους αρχαιοκάπηλους μακριά από το… έργο τους.

Άλλωστε, κοιτώντας τα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη στον τάφο της Αμφίπολης φαίνεται σε όλο της το μέγεθος η προσπάθεια των αρχαίων να κρατήσουν έξω τους αρχαιοκάπηλους, γεγονός, που παραδόξως δυσκολεύει και το έργο των αρχαιολόγων.

Τον τελευταίο καιρό και από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η είσοδος του τάφου της Αμφίπολης οι αρχαιολόγοι ήρθαν αντιμέτωποι με τόνους χωμάτων, που δεν είναι κατακρήμνιση στο πέρασμα των χρόνων.

Έτσι λοιπόν, και σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, οι αρχαιολόγοι δηλώνουν αισιόδοιξοι ως προς το ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν είναι τελικά συλημένος.

Δείτε τις νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.