Τάφος Αμφίπολης: “Θα βρεθεί το όνομα του νεκρού αλλά…”

Ποιες οι εξελίξεις γύρω από τον τάφο της Αμφίπολης;

Τη στιγμή που έμπειροι αρχαιολόγοι και ανασκαφείς υπό την εποπτεία της επικεφαλής Κατερίνας Περιστέρη έχουν ήδη μπει και συνεχίζουν τις ανασκαφές στον τρίτο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης, ο καθηγητής Αρχαιολογίας, Παναγιώτης Φάκλαρης τονίζει πως δε θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε ποια αντικείμενα λείπουν από τον ταφικό μνημείο.

Μετά από ημέρες ανασκαφών στον τύμβο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης, οι αρχαιολόγοι περιμένουν να ανακαλύψουν τα ευρήματα εκείνα που θα δείξουν την ταυτότητα του νεκρού, όμως και για αυτό το δεδομένο ο κ. Φάκλαρης είναι φειδωλός και εξηγεί “Είναι πιθανό να βρεθεί το όνομα του νεκρού, ή των νεκρών, είναι πιθανό να γνωρίζουμε, όμως μπορεί να μην ξέρουμε ποιος είναι, άλλωστε θυμίζω ότι τάφος ιστορικού προσώπου δεν έχει βρεθεί ακόμη στην Ελλάδα”.

Αναφορικά με τα πολυτελή αντικείμενα που έκλεβαν τυμβωρύχοι και αρχαιοκάπηλοι ανά εποχές, αυτά είναι πολλά, καθώς συνήθιζαν να στολίζουν τον νεκρό με αντικείμενα αξίας.

“Υπάρχουν πολλά που από παράδοση συνόδευαν τον νεκρό στον τάφο όπου θαβόταν, όπως, για παράδειγμα, χρυσή λάρνακα για να μπαίνουν τα οστά, ασημένια αντικείμενα, που αρκετά έχουν βρεθεί σε άλλους αρχαίους τάφους, περίτεχνα κεντημένο ύφασμα που έβαζαν στην οροφή του τάφου και άλλα, όμως αυτά τα έπαιρναν οι αρχαιοκάπηλοι διότι γνώριζαν την αξία τους και ότι θα βρουν σπάνια αντικείμενα αξίας στον τάφο ενός νεκρού”, είπε ο Παναγιώτης Φάκλαρης, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Δείτε τη φάρσα της Ελληνοφρένειας για τον τάφο της Αμφίπολης και τι βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.