“Αποκαλύπτεται” η Αμφίπολη: δείτε τις νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον τάφο [vid]

Δείτε τις νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον τάφο της Αμφίπολης.

Αποκαλύπτεται σιγά σιγά ο μεγαλοπρεπής τάφος της Αμφίπολης, με τις νέες φωτογραφίες, που βγαίνουν στη δημοσιότητα να εντυπωσιάζουν και να συγκλονίζουν το κοινό.

Η διεπιστημονική ομάδα, υπό τη διεύθυνση της κ. Κ. Περιστέρη στο λόφο Καστά, συνεχίζει τις τεχνικές εργασίες θωράκισης του τάφου της Αμφίπολης και του αμέσως περιβάλλοντος χώρου, για να αποφευχθούν επιπτώσεις από ενδεχόμενες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το karfitsa.gr, οι εργασίες στον τάφο της Αμφίπολης περιλαμβάνουν:

Διαμόρφωση των επιχώσεων του πρώτου θαλάμου σε βαθμιδωτό αντίβαρο ,για την ευστάθεια του δεύτερου διαφράγματος.

Ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών αντιστήριξης για την προσωρινή σταθεροποίηση του επιστυλίου του δεύτερου διαφράγματος, το οποίο φαίνεται να στηρίζεται ασταθώς.

Ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών αντιστήριξης στον τοίχο των Σφιγγών.

Κατασκευή επιπέδου εργασίας, με πλάκες κόντρα-πλακέ, επί του πρώτου διαμερίσματος, στο επίπεδο του επιστυλίου , για την ασφαλή πρόσβαση και την λεπτομερή εγγύς παρατήρηση και επιθεώρηση της θόλου του πρώτου θαλάμου αλλά και για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Κατασκευή προσωρινής στραγγιστικής αύλακας, στην εξωτερική περίμετρο του περιβόλου, για την ευχερή απορροή ομβρίων υδάτων και τοποθέτηση στεγανωτικής μεμβράνης, πίσω από την περιοχή του υπάρχοντος στεγάστου προστασίας της εισόδου στον τάφο.

Δείτε τις νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον τάφο της Αμφίπολης:

Δείτε τις νέες φωτογραφίες από τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.