Τάφος Αμφίπολης: επιβεβαιώθηκε ο τέταρτος θάλαμος, βρέθηκαν μακεδονικά νομίσματα

Ποιες οι εξελίξεις στον τάφο της Αμφίπολης;

Μακεδονικά νομίσματα βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης, όπως αναφέρει το vima.gr, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται και η ύπαρξη τέταρτου θαλάμου, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την αγωνία για το μεγάλο μυστικό.

Η Λίνα Μενδώνη, γγ του υπουργείου Πολιτισμού, μιλώντας την Κυριακή το πρωί στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν και τέταρτο θάλαμο ενώ αναμένονται ανακοινώσεις εντός της ημέρας για την πορεία της ανασκαφής στον τάφο της Αμφίπολης.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής περί εύρεσης μακεδονικών νομισμάτων στον Τύμβο Καστά η κ Μενδώνη δεν το επιβεβαίωσε αλλά ούτε και το διέψευσε.

Σύμφωνα με το vima.gr τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας εργασίας βρίσκονται κατά κοινή ομολογία μπροστά σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, η οποία προάγει αυτές καθαυτές τις μεθόδους της αρχαιολογικής έρευνας καθώς διδάσκει αλλά και παρέχει νέα τεχνογνωσία.

Δεν αποκλείεται σήμερα να δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που θα απεικονίζουν ολόκληρες τις δύο Καρυάτιδες. Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι τεχνικές εργασίες αντιστήριξης, υποστύλωσης και αποχωμάτωσης προκειμένου να «αποφορτιστεί» το μνημείο από την πίεση.

Τέλος, μιλώντας στην ηλεκτρονική σελίδα TheToc και απαντώντας σε ερώτηση περί ενδεχόμενης απογοήτευσης σε περίπτωση που αποδειχθεί τελικά ότι ο νεκρός δεν ανήκε στο περιβάλλον του Μεγάλου Αλεξάνδρου η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ κυρία Λίνα Μενδώνη είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα συμμεριστώ ποτέ μια απογοήτευση αυτού του είδους, δεδομένου του ότι το ίδιο το μνημείο με αυτά που μέχρι σήμερα έχει αποκαλύψει δηλώνει ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα, ένα μνημείο με πάρα πολλές ιδιαιτερότητες που η επιστημονική κοινότητα θα συζητεί για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον, ένα μνημείο που μπορεί να προσδώσει έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόρο στην περιοχή. Δεν θα συμμεριζόμουν συναισθήματα απογοήτευσης».

Διαβάστε ποιος υποστηρίζει πως ο τάφος της Αμφίπολης έχει συληθεί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.