Κατερίνα Περιστέρη, Αμφίπολη: “Μοιάζει με τον τάφο του…”

Ποιες οι αποκαλύψεις της Κατερίνας Περιστέρη για τον τάφο της Αμφίπολης;

Ιδιαιτέρως συγκινημένη εμφανίστηκε η γνωστή αρχαιολόγος και επικεφαλής των ανασκαφών της Αμφίπολης, μιλώντας για τον τάφο και τα νέα ευρήματα.

«Ήμασταν βουρκωμένοι, όχι μόνο εγώ αλλά και οι εργάτες, όλοι όσοι δουλεύουμε εκεί, όταν βλέπαμε σιγά-σιγά να βγαίνουν τα κεφαλάκια μας πιάσαν τα κλάματα, ήταν επόμενο. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένη γιατί πάντα έλεγα ότι είναι ότι είναι ταφικός περίβολος και μερικοί αρχαιολόγοι με κοιτάγανε με μισό μάτι.. Αισθάνομαι πραγματικά απόλυτα δικαιωμένη που βγαίνει και ένας τέτοιος τάφος που ακόμα προχωρούμε και έχουμε πολλά να δούμε από αυτόν» είπε η Κατερίνα Περιστέρη.

Αναφορικά με τις εικασίες για τον ένοικο του τάφου της Αμφίπολης, η Κατερίνα Περιστέρη φαίνεται πως δεν προτρέχει να κάνει σενάρια, αλλά το μόνο που τονίζει είναι πως “«Τα πλαϊνά του τάφου είναι μικρογραφία του περιβόλου και πάνω στις Καρυάτιδες έχουμε γείσο και καταπληκτική ορθομαρμάρωση που είναι και αυτή μικρογραφία του περιβόλου. Όλα αυτά ανήκουν στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα και μάλιστα μπορούμε να πούμε πως όπως είναι του Δεινοκράτη η περίβολος, είναι και σχεδιαστικά και ο τάφος του Δεινοκράτη».

Διαβάστε ποια τα δυσάρεστα νέα για τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.