ΕΝΦΙΑ, TAXISnet: πόσες δόσεις απομένουν

Πόσες δόσεις απομένουν στο taxisnet για τον ΕΝΦΙΑ; Διαβάστε τι υποστηρίζει το υπουργείο οικονομικών.

Σε σύγχυση βρίσκονται εκατομμύρια φορολογούμενοι αναφορικά με τον αριθμό των δόσεων στις οποίες θα πρέπει να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Οι επισκέψεις στο taxisnet για τη σχετική πληροφόρηση συνήθως είναι τραυματικές εμπειρίες για τους φορολογούμενους.

Ας δούμε το λόγο. Όσοι μπαίνουν στο taxisnet διαπιστώνουν ότι, παρά τις εξαγγελίες που έχουν γίνει από την κυβέρνηση αναφορικά με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις, με την πρώτη δόση το Σεπτέμβριο, εμφανίζονται να πρέπει αν πληρωθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου δυο δόσεις!

Είναι η δόση του Αυγούστου που είχε λήξει, αλλά με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μεταφέρθηκε να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και είναι και η δόση του Σεπτεμβρίου. Επίσης διαπιστώνουν ότι η τελευταία δόση του φόρου εμφανίζεται να πρέπει να πληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου.Πολλοί είναι και αυτοί οι οποίοι έχουν ήδη προχωρήσει στην πληρωμή κάποιου ποσού ΕΝΦΙΑ ή της πρώτης δόσης του φόρου

Από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι πολύ σύντομα πρόκειται να ξεκαθαριστούν όλες οι αμφιβολίες και τα σύννεφα που υπάρχουν γύρω από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και τα ακριβή ποσά που πρέπει να πληρωθούν.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι στις διατάξεις για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ που πρόκειται να κατατεθούν τη Δευτέρα στη Βουλή θα υπάρχει και διάταξη η οποία θα ορίζει ότι ο φόρος θα πληρωθεί σε έξι δόσεις, με την πρώτη δόση έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία δόση έως το τέλος Φεβρουαρίου 2015.

Επίσης θα ορίζει ότι τυχόν ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί για τον ΕΝΦΙΑ αφαιρούνται από το συνολικό ποσό που οφείλει ο φορολογούμενος και γίνεται επανακαθορισμός των δόσεων με το υπόλοιπο ποσό. Να σημειωθεί ότι η μεταφορά της δόσης του Αυγούστου στο Σεπτέμβριο έγινε μόνο και μόνο για να μην μπλοκάρεται η έκδοση φορολογικής ενημερότητας από τη μη πληρωμή της.

Διαβάστε ποιοι χάνουν την έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ λόγω τεκμηρίων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.