Σοβαρές καταγγελίες για Σοφία Βούλτεψη: “Διόρισε σύζυγο, κόρη, κουμπάρα στο Δημόσιο”

Ποιες οι σοβαρές καταγγελίες που κάνει το kontranews.gr για την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη; Τι απαντά η ίδια;

Μια ιστορία οικογενειοκρατίας παρουσιάζει η Κυριακάτικη kontranews.gr, που αφορά στην Υπουργό Τύπου, Σοφία Βούλτεψη και τους φερόμενους διορισμούς μελών της οικογένειάς της στο δημόσιο.

Παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός – όταν ανελάμβανε τα καθήκοντά του – είχε κάνει συστάσεις στους υπουργούς να μη βολεύουν συγγενείς, η Σοφία Βούλτεψη, όπως προδίδει το παραπάνω δημοσίευμα – δεν φέρεται να έλαβε υπόψη τις εντολές του.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης kontranews.gr, η Σοφία Βούλτεψη τοποθέτησε τον συνταξιούχο σύζυγό της κ. Στάθη Αγγελόπουλο στο υπουργείο Τύπου και σε ρόλο τοποτηρητή και, ουσιαστικώς, διευθυντή του γραφείου της. Μπορεί βεβαίως να μη πληρώνεται ο σύζυγος, αλλά διεκδικεί παρεμβατικό ρόλο σε ένα αντικείμενο το οποίο αγνοεί παντελώς. Με άλλα λόγια λύνει και δένει και, έτσι διαμορφώνεται ένα κλίμα που παραπέμπει στο παρελθόν και σε μικροκομματικής αντίληψης λειτουργίες των υπουργικών γραφείων.

Πλην της τοποθέτησης του συζύγου της, η Σοφία Βούλτεψη φέρεται πως έχει φροντίσει να αποκαταστήσει και την κόρη της, η οποία είναι υπάλληλος του Αθηναίκού Πρακτορείου και αποσπάστηκε από την μητέρα της στο πολιτικό γραφείο της και από εκεί έχει τοποθετηθεί στο Μαξίμου, εκτελώντας χρέη γραμματέως της.

Τέλος, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Σοφία Βούλτεψη συμπλήρωσε το τρίγωνο των οικείων της με την …κουμπάρα της την οποία απέσπασε στο υπουργείο και την προορίζει για διευθύντρια του γραφείου της!

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση αναφορικά με το δημοσίευμα της “Κυριακάτικης kontranews”, παρά τις δημοσιογραφικές πιέσεις, ωστόσο, αρνήθηκε τις καταγγελίες, καθώς όπως τόνισε δεν υπάρχουν στοιχεία.

Όπως ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη γελώντας:

“Ούτε το όνομα του συζύγου μου δεν γνωρίζουν. Όσο περνάει από το χέρι μου θα κάνω ότι μπορώ να διαφυλάξω τη σωστή δημοσιογραφία. Δεν έχω δει το δημοσίευμα. Οι συκοφάντες και ψεύτες επειδή δεν μπορούν να με πιάσουν απο πουθενά, όπως λογαριασμούς και καταθέσεις λένε αυτά που λένε. Θα διαφυλάξω το δικαίωμα του λαού για τη σωστή δημοσιογραφία”.

Ωστόσο, ταυτόχρονα ο Αιμίλιος Λιάτσος βγήκε στον αέρα και ήρθε σε κόντρα με τη Σοφία Βούλτεψη, η οποία παρά τις επίμονες ερωτήσεις του πρώτου δεν απαντούσε στο “πώς και γιατί τους διορίσατε”, ενώ αρκέστηκε στο να πει πως “Ο Αιμίλιος Λιάτσος θα περάσει πολύ άσχημα”.

Αφού έπεσε η γραμμή της Σοφίας Βούλτεψη, η ίδια δεν επεθύμησε να ξαναβγεί στον αέρα με τον Αιμίλιο Λιάτσο να παίρνει φωτιά και να προκαλεί τον κόσμο να αγοράσει την εφημερίδα και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Διαβάστε το βιογραφικό της Σοφίας Βούλτεψη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.