Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: ποιοι οι υποψήφιοι αντί – Αβραμόπουλοι

Ποιοι οι υποψήφιοι για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει αρχίσει ήδη κύκλο επαφών ενόψει της ανάληψης του χαρτοφυλακίου της μετανάστευσης και των εσωτερικών υποθέσεων στη νέα Κομισιόν, ο ίδιος δεν δείχνει να θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας νωρίτερα από τα μέσα Οκτωβρίου.

Αυτό, άλλωστε, διαμηνύουν συνομιλητές του ενώ αυτό ήταν και το μήνυμα που είχε σταλεί όταν ανακοινώθηκε η επιλογή του για τη θέση. Ο ίδιος, όταν ερωτάται, δηλώνει πλήρη άγνοια και παραπέμπει στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για το όνομα του διαδόχου του. Ευλόγως καθώς είναι ο Πρωθυπουργός που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο, αν και δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι ο νυν Υπουργός γνωρίζει περισσότερα απ’ όσα λέει.

Ως προς το πρόσωπο – υποψήφιο, που θα αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για το διάστημα που απομένει, τα σενάρια είναι πολλά αλλά τα δεδομένα συγκεκριμένα.

Δεν πρόκειται να είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καθώς κάτι τέτοιο θα μετέβαλε τις ισορροπίες μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και θα άνοιγε πληγές εσωστρέφειας στη Ν.Δ. Άρα, η κ. Φώφη Γεννηματά, που ακούστηκε, θα παραμείνει αναπληρώτρια στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνας.

Δεν μοιάζουν να έχουν πιθανότητες υπουργοποίησης στελέχη, το όνομα των οποίων ακούστηκε στη δημοσιογραφική και πολιτική πιάτσα, όπως οι Γ. Μιχελάκης, Ευρ. Στυλιανίδης ενώ έκπληξη – αλλά αιτιολογημένη ως προς τις πολιτικές της επιδιώξεις – θα ήταν η υπουργοποίηση του κ. Κ. Αρβανιτόπουλου

Σύμφωνα με το matrix24.gr και δεδομένου ότι πολλά άλλα βαριά ονόματα – υποψήφιοι δεν υπάρχουν, ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο, ορίζοντας ως αναπληρωτή – και ουσιαστικό διαχειριστή των υποθέσεων – τον πρώην Αρχηγό Φραγκούλη Φράγκο.

Με την κίνηση αυτή, ισχυρίζονται οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού που εισηγούνται σχετικώς, ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να στείλει μήνυμα προς το προσωπικό των ενόπλων δυνάμενων που δυσφορεί για τις εξελίξεις στο μισθολογικό και ασφαλιστικό τους και, παράλληλα, να αξιοποιήσει ένα στέλεχος που προέρχεται από το στράτευμα σε ρόλο (ουσιαστικού) Υπουργού.

Ο κ. Φράγκος άλλωστε έχει διατελέσει υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμμένου, ενώ ενδεχόμενη εμπλοκή του τώρα θα αποδυνάμωνε, εκτιμάται, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν στελέχη όπως ο κ. Τ. Μπαλτάκος για τη συγκρότηση ενός σχήματος της «πατριωτικής» δεξιάς, στα πλευρά της Ν.Δ.

Διαβάστε ποιο χαρτοφυλάκιο ανέλαβε ως Επίτροπος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.