Τάφος Αμφίπολης: η κοκκινομάλα Σφίγγα και οι 4.000 αιτήσεις για σουβλατζίδικα

Ποιες είναι οι αιτήσεις που έχουν γίνει για επιχειρήσεις στην Αμφίπολη μετά την αποκάλυψη του ψηφιδωτού;

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην Αμφίπολη όπου οι αρχαιολόγοι βρίσκονται διαρκώς μπροστά σε νέα ευρήματα.

Ο αρχαιολόγοι βρήκαν ένα μοναδικής ομορφιάς μαρμάρινο κεφάλι, με μορφή νέας γυναίκας, που ανήκει σε μια από τις δύο Σφίγγες που στέκουν φρουροί μπροστά από τον τάφο.

Το κεφάλι της Σφίγγας που βρέθηκε χθες φέρει πόλο (καπέλο) όπως οι όμορφες Κόρες που στέκουν στην δεύτερη είσοδο.

Επίσης στο μαλλιά της Σφίγγας βρέθηκαν ίχνη κόκκινου χρώματος, ενώ ίχνη κόκκινου και μπλε χρώματος είχαν βρεθεί και στα κεφάλια των Καρυάτιδων.

Το κεφάλι της Σφίγγας φαίνεται ότι απεικονίζει νεαρή γυναίκα.

Τα στοιχεία αυτά οδηγούν ειδικούς και μη σε ένα πρώτο συμπέρασμα, ότι δηλαδή οι καρυάτιδες και οι Σφίγγες έχουν τόσες ομοιότητες ώστε να κατασκευάστηκαν στο ίδιο εργαστήριο.

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι έχει κατατεθεί μπαράζ αιτήσεων για να ανοίξουν σουβλατζίδικα και καντίνες γύρω από την Αμφίπολη. Η βροχή των αιτήσεων πέφτει τόσο πριν την αποκάλυψη του ψηφιδωτού όσο και μετά.

Σύμφωνα με το Βηματοδότη ούτε λίγο ούτε πολύ υποβλήθηκαν στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αμφίπολης Κ. Μελίτο 4.000 αιτήσεις για να δημιουργηθούν γύρω από τον τύμβο καντίνες με «βρώμικα», σουβλατζίδικα.

Ούτε ξενοδοχειακές μονάδες, ούτε υποδομές στο λιμάνι, ούτε καταστήματα με παραδοσιακά είδη ούτε τίποτα.

Να σκεφτείτε ότι τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν τις ανασκαφές που έκαναν όλον τον κόσμο να παραμιλάει, τραβούν τα πλάνα τους και εν συνεχεία πάνε να διανυκτερεύσουν στη Θεσσαλονίκη ή στην Καβάλα.

Δείτε το εκπληκτικό κεφάλι της Σφίγγας της Αμφίπολης και διαβάστε πώς σχετίζονται τα γαλάζια μάτια του Μέγα Αλέξανδρου στο ψηφιδωτό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.