Eιρήνη Μερκούρη: αποκάλυψε αν είναι τσιγγάνα

Τι αποκάλυψε η Ειρήνη Μερκούρη για τη τσιγγάνικη καταγωγή της;

Η Ειρήνη Μερκούρη μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε στη δισκογραφία, αλλά και τη νυχτερινή Αθήνα. Μίλησε στο περιοδικό “ΕΓΩ” και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, μιλώντας χωρίς κόμπλεξ για την τσιγγάνικη καταγωγή της, ενώ απάντησε αν έχει δεχθεί ρατσιστική επίθεση Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

«Ευλογημένα και ευτυχισμένα. Δεν μεγάλωσα σε σκηνή. Το ήθελα όσο δεν φαντάζεσαι. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου ήταν εξελιγμένοι σε αυτό το θέμα. Οι παππούδες όμως ζούσαν σε σκηνές. Όταν έβλεπα φωτογραφίες, έλεγα “Μαμά, πότε θα ζήσουμε κι εμείς σε μια τέτοια σκηνή;” Το ζήλευα πάντα! Ονειρευόμουν να πάμε σε ένα γάμο στην επαρχία. Η γιαγιά μου, παρότι τα παιδιά της ήταν πολύ καλά οικονομικά, έστηνε τσαντίρι έξω από τη βίλα του γιου της. Είναι πολύ όμορφο. Οι τσιγγάνοι είμαστε ελεύθεροι».

Δεν είχες ποτέ και για τίποτα κόμπλεξ;

Στο σχολείο πίστευα ότι έχω άσχημη φωνή. Νόμιζα ότι ήμουν τραγική. Δεν μιλούσα, ντρεπόμουν. Είχα επίσης κόμπλεξ με το χαμόγελό μου”.

Έχεις βιώσει ρατσισμό στη ζωή σου, εξαιτίας της τσιγγάνικης καταγωγής σου;

Όχι. Τουλάχιστον δεν μου το έχουν δείξει. Ούτως ή άλλως είμαι πολύ καλά με τον εαυτό μου. Στην αρχή ο κόσμος δεν πίστευε ότι είμαι τσιγγάνα και μάλιστα και από τους δύο γονείς. Είναι πολύ όμορφο. Έχει έρωτα. Είμαστε ευτυχισμένοι με απλά και ωραία μικρά πράγματα. Δύσκολα ένας άνθρωπος που έχει τα πάντα από άποψη υλικών αγαθών, είναι ευτυχισμένος. Έχουμε πάθος”.

Διαβάστε τι δήλωσε η Ειρήνη Μερκούρη για το μοναστήρι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.