Δημοσκόπηση εκλογές 2014: μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ποια κόμματα “χάθηκαν”

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες εκλογές 2014;

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με μικρή διαφορά έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της E-VOICE για τον «Ελεύθερο Τύπο», η οποία αποκαλύπτει ότι οι Ελληνες είναι διχασμένοι για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα τους οδηγήσει τελικά σε αυτές.

Η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου είναι μεν στο επίπεδο των ευρωεκλογών (3,9%), αλλά τα ποσοστά και των δύο κομμάτων είναι χαμηλά, κυρίως λόγω των αναποφάσιστων κι εκείνων που απαντούν ότι δεν θα ψήφιζαν.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στη δημοσκόπηση για τις εκλογές 2014 είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 21,2%
ΝΔ 17,5%
Χρυσή Αυγή 5,3%
Το Ποτάμι 4,6%
ΚΚΕ 4,4%
ΠΑΣΟΚ 3,9%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 2% – εκτός βουλής
ΔΗΜΑΡ 0,8% – εκτός βουλής
ΛΑΟΣ 1,1% – εκτός βουλής
8,3% Αλλο Κόμμα
12,2% Αποχή
16,7% Αναποφάσιστοι

Στην ερώτηση για το αν η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, το 46,2% απάντησε αρνητικά, έναντι του 45% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8%. Πάντως οι περισσότεροι εκτιμούν ότι θα γίνουν τελικά εκλογές, με αφορμή τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας- το 44%- ενώ το 35,9% πιστεύει ότι θα εκλεγεί νέο πρόσωπο για αυτή τη θέση.

Πάντως, ο Αντώνης Σαμαράς – σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση – συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη των ερωτηθέντων στην ερώτηση για το ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση (23,1%), με τον Αλέξη Τσίπρα δεύτερο (18,7%), αλλά το 47% απάντησε «Κανένας» σε αυτή την ερώτηση. Ανάμεσα στους αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα για τον ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 35,7% απάντησε τον κ. Σαμαρά, το 31,9% τον κ. Τσίπρα, ενώ το 31% απάντησε «Κανέναν».

Διαβάστε τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για εκλογές το 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.