Ποιες ελληνικές τράπεζες αποτυγχάνουν στα stress tests

Ποιες πασίγνωστες ελληνικές τράπεζες φέρεται να αποτυγχάνουν στα stress tests;

Τουλάχιστον έντεκα τράπεζες, με τις τρεις να είναι ελληνικές, αναμένονται να αποτύχουν στα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα ανακοινωθούν την Κυριακή.

Τρεις ελληνικές τράπεζες, τρεις ιταλικές, δύο αυστριακές, μια κυπριακή, και ενδεχομένως μία από το Βέλγιο και μία από την Πορτογαλία είναι μεταξύ εκείνων που τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα.

Οι Alpha Bank, η Tράπεζα Πειραιώς και η Eurobank φέρονται να μην τα καταφέρνουν.

Τις εν λόγω πληροφορίες μεταδίδει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe και αναμεταδίδουν μεγάλα πρακτορεία όπως το Reuters και το Bloomberg, κατονομάζοντας συγκεκριμένα τις Alpha Bank, Tράπεζα Πειραιώς και Eurobank από την Ελλάδα, τις Banco Popolare, Monte dei Paschi και Banca Popolare di Milano από την Ιταλία, την πορτογαλική Millenium BCP, την βελγική Dexia και την Erste Bank από την Αυστρία.

Σύμφωνα με το TVXS, άμεση ήταν η αντίδραση των αγορών στην είδηση με το ευρώ να υποχωρεί. Θέση για τις πληροφορίες που δημοσιεύονται πήρε η αυστριακή Erste Bank που σε ανακοίνωση της δήλωσε πως δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει πως έχει αποτύχει στα stress tests μετά από τον επίσημο διάλογο που είχε με την ΕΚΤ.

Διαβάστε τι αλλάζει στις καταθέσεις μετά τα stress tests.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.