ENΦΙΑ: νέες εκπτώσεις, ποιοι θα τις δουν Οκτώβριο και ποιοι Δεκέμβριο

Ποιοι δικαιούνται τις νέες εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ; Πότε θα τις δείτε;

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, με πολλούς πολίτες βέβαια, να μην μπόρεσαν να πληρώσουν λόγω των αμέτρητων μέτρων ουράς στις εκάστοτε τράπεζες.

Ωστόσο, το μείζον θέμα, που αφορά στις εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ αλλά και στους δικαιούχους, συνεχίζει να απασχολεί τους πολίτες, δεδομένων των πισωγυρισμάτων της Κυβέρνησης.

Το ζήτημα που ανακύπτει τώρα είναι τι θα γίνει με τις εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ, που αποφασίστηκαν για όσους έχουν ακίνητα εκτός αντικειμενικών, τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με χαμηλά εισοδήματα ή αναπηρία άνω του 80%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η έκπτωση του 50% έως και 100% (η πλήρης απαλλαγή ισχύει για τρίτεκνους ή πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% που πληρούν τα κριτήρια) στον ΕΝΦΙΑ θα φανεί από τη δεύτερη δόση και μετά, αφού υπολογίζεται ότι στα τέλη του μήνα και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου θα έχουν φθάσει τα νέα εκκαθαριστικά που θα περιγράφουν αναλυτικά το ποσό της δόσής που θα κληθούν να καταβάλλουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Από το ποσό θα έχει αφαιρεθεί η πρώτη δόση και η έκπτωση και έτσι επί της ουσίας το ποσό θα είναι κατά πολύ μικρότερο.Οι αλλαγές θα γίνουν αυτόματα καθώς το υπουργείο έχει στη διάθεσή του και τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 των δικαιούχων.

Τέλος, στις εκπτώσεις Δεκεμβρίου εντάσσονται όσοι έχουν λάθη στο Ε9 και οι οποίοι θα χρειστεί να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε ποιο το πρόστιμο για όσους δεν πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.