Εκλογές: “πονοκέφαλος” οι μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου. Εκνευρισμός στη ΝΔ

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου;

Περισσότερες από τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις έχουν φτάσει τον τελευταίο μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου, τα αποτελέσματα των οποίων δεν είναι ικανοποιητικά.

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου φαίνεται πως έχουν προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Οι εν λόγω μυστικές δημοσκοπήσεις έχουν καταγράψει την γνώμη των πολιτών για την διακυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Το μέγεθος που ανησυχεί ιδιαίτερα το Μαξίμου είναι αυτό της διακυβέρνησης.

Ο λόγος είναι ότι οι μυστικές δημοσκοπήσεις έχουν καταγράψει την απόλυτη δυσαρέσκεια των πολιτών τόσο για την υπερφορολόγηση, όσο και για την καθυστέρηση στην εφαρμογή των φοροελαφρύνσεων.

Σύμφωνα με το newpost.gr και τον Γιάννη Γιαννόπουλο, οι πολίτες καταλογίζουν στην κυβέρνηση καθυστέρηση στα ζητήματα της καθημερινότητας και διατυπώνουν παράπονα για τις αρρυθμίες και τις διαφωνίες που παρατηρούνται στο κυβερνητικό σχήμα .Πιο συγκεκριμένα οι πολίτες ζητούν άμεσα την ανακοίνωση των φοροελαφρύνσεων άμεσα την διευθέτηση του συμψηφισμού στον ΦΠΑ άμεσα τις ρυθμίσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άμεσα την μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Επιπλέον αυτό που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις είναι η σύγχυση και οι διαφωνίες που επικρατούν ανάμεσα στα υπουργεία . Στο ερώτημα αν είστε ικανοποιημένοι από την λειτουργία της κυβέρνησης η απάντηση όχι καταγράφει συντριπτικό ποσοστό.

Οι πολίτες σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ωστόσο, αυτό το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο από αυτό που είχε καταγράφει σε παρόμοιες δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει λίγο μετά τις ευρωεκλογές. Η εξήγηση αυτού του αποτελέσματος δεν είναι απλή ωστόσο κάποιοι εκτιμούν ότι χρεώνεται στα επικοινωνιακά λάθη και αστοχίες της κυβέρνησης.

Διαβάστε τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.