Νίκος Μακρής: ποιος ο άνδρας – φάντασμα που έβγαλε στο εξωτερικό 180 εκ. ευρώ

Ποιος ο μυστηριώδης άνδρας, Νίκος Μακρής, που έβγαλε στο εξωτερικό 180 εκατομμύρια ευρώ;

Σε ένα μυστήριο πρόσωπο “σκόνταψε” η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για τους Έλληνες που έβγαλαν εκατομμύρια ευρώ από τη στιγμή που ξέσπασε η σφοδρή κρίση στη χώρα μας και ταυτόχρονα δεν τα δήλωσαν στην Εφορία.

Οι εισαγγελείς ανακάλυψαν ότι ένα φυσικό πρόσωπο, ονόματι Μακρής Νικόλας, εξήγαγε από το 2010 έως το 2013 συνολικά 235.197.067,11 δολάρια Αμερικής και 119.856,17 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή εξήγαγε περί τα 180 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το sofokleousin.gr, όμως, ο μυστηριώδης Νίκος Μακρής έχει προκαλέσει “πονοκέφαλο” στους εισαγγελείς διότι… δεν υπάρχει!

Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων για όσους έχουν βγάλει χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, όπως ο Νίκος Μακρής κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες. Το λαβράκι το εντόπισαν όταν διέταξαν την διενέργεια φορολογικού ελέγχου που αφορούν φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες για απολεσθέντα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Ανάμεσα σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίσθηκε ένα φυσικό πρόσωπο, ονόματι Μακρής Νικόλαος, ο οποίος εμφανίζεται να έχει αποστείλει στο εξωτερικό, μέσω της Εθνικής Τράπεζας τα ανωτέρω εμβάσματα.

Όμως ο Νίκος Μακρής δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο. Πρόκειται για ψευδώνυμο; Οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν σοβαρό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, καθώς χρησιμοποιώντας ένα ψευδώνυμο δύσκολα θα εντοπιστεί ποιος ή ποίοι εξήγαγαν χρήματα στο εξωτερικό κατά την κρίσιμη περίοδο για την χώρα.

Σύμφωνα με το Βήμα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο οικονομικών εισαγγελέων, ενώ στην αναλυτική κατάσταση των εμβασμάτων εμφανίζεται ως “ΑΦΜ 0333333 του Νικόλαου Μακρή με εντολέα της Moil Coat Trading Co LTD” και αποδέκτης εμβασμάτων την Tosta Total Oil Tradings στο Ηνωμένο Βασίλειο (UK) αποδείχθηκαν τα παρακάτω:

“Κατόπιν έρευνας για ανεύρεση του φυσικού προσώπου Μακρής Νικόλας και σχετικής αλληλογραφίας με την Εθνική Τράπεζα προκύπτει ότι:

Δεν έχει δηλωθεί πουθενά αναγραφή σε τραπεζικό έγγραφο ο ανωτέρω ΑΦΜ, ούτε το όνομα Μακρής Νικόλας.
Η Εθνική Τράπεζα απάντησε ότι πρόκειται περί “συστημικού προβλήματος” της μηχανογράφησης η αναγραφή ΑΦΜ φυσικού προσώπου”
Εντολέας των εμβασμάτων εμφανίζεται η κεντρική εταιρία Moil Coat Trading Co LTD και ο τραπεζικός λογαριασμός που αναφέρεται στα swifts ανήκει σ΄αυτόν.
Τον λογαριασμό αυτόν διαχειρίζεται και εκπροσωπεί τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στα έγραφα με υπ΄αριθμόν πρωτ. 19807/ 16- 09- 2014 και ΕΜΟ 663/10-9 14) της υπηρεσίας μας.
Η ως άνω εταιρία έχει έδρα την Κύπρο και είναι συμφερόντων (σ.σ. αναφέρει μία ελληνική εταιρία, με έδρα σε περιοχή του Κηφισού), όπως αναφέρεται στα έγγραφα της Εθνικής Τράπεζας”.

Διαβάστε ποια τα νέα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.