Μέγα σκάνδαλο: “Ο ίδιος ο Ωνάσης έβαζε τους παπαράτσι να…”

Ποιες οι αποκαλύψεις για τον Αριστοτέλη Ωνάση;

Άγνωστες πτυχές στις σχέσεις του Αριστοτέλη Ωνάση τόσο με τη Τζάκι Κένεντι όσο και με τη Μαρία Κάλας παρουσιάζονται στο βιβλίο «Ο καλός γιος: Ο JFK τζούνιορ και η μητέρα που αγάπησε» του Κρίστοφερ Άντερσεν, που έχει ως θέμα τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ και τη μητέρα του.

Σε ένα εκτενές απόσπασμα που δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Αντερσεν σκιαγραφείται ο χαρακτήρας του Ελληνα μεγιστάνα, τον οποίο η οικογένεια Κένεντι αποκαλούσε «ευρωσκουπίδι (eurotrash)».

Ο συγγραφέας αναφέρει λεπτομέρειες για το πώς ο Αριστοτέλης Ωνάσης απάτησε την χήρα του JFK ενώ ήταν παντρεμένοι και μάλιστα βοήθησε αχόρταγους παπαράτσι να την φωτογραφίσουν γυμνή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Αντερσεν δύο άνδρες άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους πάνω στην Τζάκι μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Ο αδελφός του πρώην προέδρου, Ρόμπερτ Κένεντι και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Όταν πέθανε ο Μπόμπι, ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε την κίνησή του. Μόλις πέντε λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μπόμπι, ο Έλληνας μεγιστάνας τηλεφώνησε στο στενό του φίλο, Κώστα Γκράτσο, στην Αθήνα και του είπε: «Είναι ελεύθερη από τους Κένεντι. Ο τελευταίος κρίκος είχε σπάσει».

Το βιβλίο περιγράφει πως ο Ωνάσης απατούσε την Τζάκι με την ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας από την αρχή του γάμου τους και πως δεν έπαψε ποτέ να την επισκέπτεται, αν και οι δυο τους είχαν χωρίσει πριν παντρευτεί τη διάσημη χήρα του Κένεντι.

Όπως επιπλέον αναφέρεται στο βιβλίο, ο Ωνάσης δεν έκρυβε την παράλληλη σχέση του με τις δύο γυναίκες, ταπεινώνοντας επανειλημμένως την Τζάκι στον κοινωνικό της περίγυρο, που δε μπόρεσε ποτέ να τον αποδεχτεί.

Όλοι οι Αμερικανοί ήξεραν τρία πράγματα για τον Ωνάση: «Πηδ@ω τη Μαρία Κάλλας, πηδ@ω την Τζάκι Κένεντι και είμαι γ@@ω τους πάμπλουτους». Φυσικά, ήξερε πως ο κύκλος της Τζάκι δεν τον συμπαθούσε: «Μισούν τα ελληνικά… κότσια μου» φέρεται να έλεγε ο ίδιος, σύμφωνα με τον Γκράτσο.

Σύμφωνα με τον Αντερσεν, ο Ωνάσης μετά το γάμο του με την Τζάκι, την άφησε στο Σκορπιό και ο ίδιος πηγαινοερχόταν μεταξύ Αθηνών και Παρισίων. Κυριευμένη από αίσθημα εγκατάλειψης η Τζάκι έστειλε επιστολή στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Ρόζγουελ Γκιλπατρίκ γράφοντάς του ότι ευελπιστεί να γνωρίζει τα όσα εκείνος σημαίνει για την ίδια. Η επιστολή έγινε αντιληπτή από τον Ωνάση ο οποίος επέστρεψε στον Σκορπιό και πέρασε τρεις εβδομάδες πάθους με την Τζάκι.

Μετά τις τρεις εβδομάδες, όμως, και έχοντας την Τζάκι ικανοποιημένη ο Ωνάσης άρχισε να βομβαρδίζει ξανά την Κάλλας με τριαντάφυλλα και τηλεφωνήματα. Η ντίβα της μουσικής λύγισε όταν ο Ελληνας μεγιστάνας εμφανίστηκε έξω από το διαμέρισμά της στο Παρίσι και απείλησε να συντρίψει τη Mercedes του στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού της. Και κάπως έτσι άρχισαν να συναντιούνται και πάλι συστηματικά.

«Συναντιόνταν μέχρι και ένα μήνα πριν από το θάνατό του. Η αλήθεια είναι ότι η Μαρία Κάλλας ήταν η μοναδική αληθινή αγάπη στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση. Ήταν η πραγματική σύζυγός του, ακόμα κι αν δεν παντρεύτηκαν ποτέ» αναφέρει ο σοφέρ του Ωνάση Γιακίντο Ρόζα.

Κάποια στιγμή, τον Φεβρουάριο του 1970, βγήκαν στη δημοσιότητα πέντε από τις προσωπικές επιστολές που είχε γράψει η Τζάκι στον Ρόσγουελ Γκιλπάτρικ με τον οποίο είχε συνδεθεί ερωτικά αρκετές φορές. Τις τέσσερις από αυτές τις είχε γράψει ενώ ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Τζον Κένεντι, ενώ τη μία την είχε γράψει λίγες μέρες μετά τον γάμο της με τον Ωνάση και ενώ βρισκόταν στον Σκορπιό.

«Αγαπητέ Ρος, θα σου το έλεγα πριν φύγω αλλά όλα έγιναν πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι περίμενα. Ελπίζω να ξέρεις αυτό που ήσουν και αυτό που θα είσαι για μένα. Με αγάπη Τζάκι».

Παρά το γεγονός ότι η Κάλλας δεν βγήκε ποτέ από τη ζωή του Ωνάση, οι ρωγμές στο γάμο του με την Τζάκι ήρθαν με αφορμή την αδιακρισία του Ελληνα κροίσου και συγκεκριμένα με αφορμή το γεγονός ότι ήρθαν στα χέρια του οι επιστολές της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ προς τον πρώην υπουργό Αμυνας της Αμερικής.

Οπως σημειώνει στο βιβλίο του ο Αντερσεν το γεγονός ότι η Τζάκι, μία γυναίκα που μόλις είχε ξοδέψει 60.000 – δικά του- δολάρια (περίπου 500.000 δολάρια σήμερα) σε διακόσια ζευγάρια παπούτσια, τον ταπείνωνε στο διεθνές κοινό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να ανεχτεί ο ανδρισμός του Ωνάση.

Για να την τιμωρήσει, στις 21 Μαΐου 1970, πήγε για δείπνο με την Κάλλας σε γνωστό εστιατόριο του Παρισιού. Είχε φωναξει φωτογράφους να διαδώσουν το γεγονός. Την επόμενη μέρα η Τζάκι τηλεφώνησε στον Ωνάση, και του είπε ότι πήγαινε στο Παρίσι.

Την επόμενη νύχτα, ο Ωνάσης δείπνησε και πάλι στο ίδιο εστιατόριο, έχοντας δίπλα του αυτή τη φορά τη Τζάκι. Για την Τζάκι, το θέμα δεν ήταν τόσο το δείπνο αλλά να δώσει στην Κάλλας να καταλάβει οτι εκείνη ήταν η γυναίκα του Ωνάση

Τρεις ημέρες αργότερα, η Τζάκι βρέθηκε στην Αθήνα ξοδεύοντας χιλιάδες δολάρια για χειροποίητα υφαντά χαλιά, ενώ την ίδια ώρα η Κάλλας έμπαινε σε νοσοκομείο του Παρισιού καθώς αφού έμαθε για το δείπνο Ωνάση-Τζάκι στο Παρίσι, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών με σκοπό να αυτοκτονήσει. Η ντίβα επέζησε, και σύντομα βρέθηκε και πάλι στο πλευρό του Ωνάση.

Τον Νοέμβριο του 1972, 10 φωτογράφοι κατάφεραν να πλησιάσουν στον θαλάσσιο χώρο του Σκορπιού και να φωτογραφίσουν τη Τζάκι ολόγυμνη. Ο Κρίστοφερ Αντερσεν, συγγραφέας του βιβλίου, υποστηρίζει ότι το σκηνικό είχε στήσει ο ίδιος ο Ωνάσης.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα το όλο σκηνικό οργανώθηκε από τον Ωνάση που προμήθευσε τους παπαράτσι με χάρτες του Σκορπιού, δίνοντάς τους ακόμη και τις ώρες που η σύζυγός του πήγαινε για μπάνιο.

Λίγες μέρες αργότερα, δεκάδες φωτογραφίες της ολόγυμνης Τζάκι, δημοσιεύτηκαν στο ιταλικό περιοδικό Playmen.

Η Τζάκι δεν έμαθε ποτέ ότι πίσω από αυτό το φιάσκο κρυβόταν ο σύζυγός της.

Μάλιστα, απαίτησε από τον Ωνάση να κάνει μήνυση στους παπαράτσι, ωστόσο εκείνος, αντί για αυτό, πήγε στον δικηγόρο του για να ζητήσει διαζύγιο από την Τζάκι. Γνωρίζοντας ότι η Τζάκι δεν θα συμβιβαζόταν με τα 3 εκ. δολάρια που είχαν υπογράψει στο προγαμιαίο τους συμβόλαιο, συμφώνησε να της δώσει 1 εκ. δολάρια παραπάνω λέγοντας: «Αυτά είναι όλα όσα παίρνει η χήρα. Ούτε δεκάρα παραπάνω».

Διαβάστε πώς ο Αριστοτέλης Ωνάσης προφήτευσε την κρίση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.