Οσκαρ Πιστόριους: Η πρώτη νύχτα του στη φυλακή. Από ποιον δέχθηκε απειλές

Πώς πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές ο Όσκαρ Πιστόριους; Από ποιον δέχθηκε απειλές;

Τις βαριές πόρτες της φυλακής πέρασε ο Όσκαρ Πιστόριους, μετά την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ. Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, η πρώτη νύχτα στη φυλακή έκρυβε κάποια απρόοπτα που έχουν να κάνουν με την αναγνωρισιμότητά του.

Συγκεκριμένα, αρκετοί τρόφιμοι ενοχλήθηκαν από την περιρρέουσα φημολογία ότι ο Όσκαρ Πιστόριους θα τύχει ιδιαίτερης μεταχείρισης από τους φύλακες λόγω του γεγονότος ότι είναι γνωστός. Ήδη, ένας διαβόητος αρχηγός συμμορίας που δρα εντός της φυλακής διέδωσε πως ο Όσκαρ Πιστόριους θα τιμωρηθεί από μέλη της συμμορίας του αν διαπιστωθεί ότι τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης. Εκεί, στη φυλακή που επί απαρτχάιντ ήταν μια από τις πλέον κακόφημες και γνωστές για τα βασανιστήρια, ο Πιστόριους θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις απειλές του Khalil Subjee, του επωνομαζόμενου Στρατηγού, ο οποίος είναι αρχηγός συμμορίας και έχει απειλήσει πως δεν θα δεχτεί να έχει ο Νοτιαφρικανός Παραολυμπιονίκης ευνοϊκή μεταχείριση μόνο και μόνο γιατί είναι διάσημος.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ποινής του για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 στο σπίτι του στην Πρετόρια, ο Όσκαρ Πιστόριους πέρασε την πόρτα της φυλακής Κγκόσι Μαμπούρου, μια από τις πιο σκληρές φυλακές της Νότιας Αφρικής.

Του πήραν τα προσωπικά του αντικείμενα, του έδωσαν να φορέσει την πορτοκαλί στολή των κρατουμένων, του έδωσαν σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρι, οδοντόκρεμα και χαρτί τουαλέτας και τον έβαλαν στο κελί του. Εκεί, πέρασε την πρώτη του νύχτα κλαίγοντας μέχρι που τον πήρε ο ύπνος. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κατάφερε να κοιμηθεί κάποιες ώρες, παρά τις απειλές που δέχθηκε.

Πηγή των φυλακών είπε στην εφημερίδα Citizen: «Μπορούσαμε να τον ακούμε. Λίγο αφού έκλεισε η πόρτα, ξέσπασε σε κλάματα. Νομίζω πως σταμάτησε όταν τον πήρε ο ύπνος». 

Ο 27χρονος Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους βρίσκεται σε 36ωρη παρακολούθηση από τις σωφρονιστικές αρχές ώστε να ενημερωθεί για τους αυστηρούς κανόνες της φυλακής

Ο Πιστόριους είναι ένας από τους εννέα ανάπηρους κρατούμενους της φυλακής, όπου βρίσκονται 7.217 καταδικασμένοι. 

Το γεγονός ότι βρίσκεται στην ομάδα «Β» των φυλακών, λόγω αναπηρίας, του δίνει το δικαίωμα να δέχεται δύο επισκέψεις την εβδομάδα, χωρίς σωματική επαφή και χωρίς να ξεπεράσει τις 45 επισκέψεις ετησίως, ενώ μπορεί να έχει στο κελί του προσωπικές φωτογραφίες.

Αφού περάσει έξι μήνες ως κρατούμενος της ομάδας «Β» και αποδείξει ότι είναι συνεργάσιμος, μπορεί να μεταφερθεί στην ομάδα «Α», όπου θα είναι σε θέση να δέχεται περισσότερες επισκέψεις, να πίνει αναψυκτικά και να τρώει… σοκολάτα.

Σημειώνεται ότι ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σε πενταετή ποινή φυλάκισης για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ, αλλά ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος σε μόλις δέκα μήνες.

Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες με τον Όσκαρ Πιστόριους και τα αίματα μετά τη δολοφονία της Στέενκαμπ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.