Δημοσκόπηση Palmos Analysis: ποιο κόμμα μπροστά με 9,5 μονάδες. Τρίτο κόμμα έκπληξη

Ποιο κόμμα είναι μπροστά με 9,5 μονάδες στη δημοσκόπηση Palmos Analysis;

Προβάδισμα 9,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας (από 8% πριν από ένα μήνα) στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Palmos Analysis, η οποία φέρνει στην τρίτη θέση το Ποτάμι και πίσω του τη Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση Palmos Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,8%, έναντι 20,4% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, το ΚΚΕ με 3,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%, το ΛΑΟΣ με 1,7% και η Δημοκρατική Αριστερά με μόλις 0,4%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,9% των ερωτηθέντων, αναποφάσιστο δηλώνει ένα 8,8%, ενώ το 3,1% επιλέγει λευκό ή άκυρο και το 4,2% αποχή.

Στην παράσταση νίκης στη δημοσκόπηση Palmos Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα με 66%, έναντι 23% της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς, που συγκεντρώνει το 40% των προτιμήσεων, έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για περιττή κίνηση που εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης, ενώ μόνο το 26% τη χαρακτηρίζει αναγκαία για να υπάρξει κλίμα σταθερότητας.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε κατά το διάστημα 4-8 Οκτωβρίου σε 1.014 ψηφοφόρους από την Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας tvxs.gr.

Διαβάστε ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.