Πρόγνωση καιρού 26 Οκτωβρίου: τσουχτερό κρύο, βροχές και καταιγίδες

Τι καιρό θα κάνει σήμερα Κυριακή 26 Οκτωβρίου; Διαβάστε τη πρόγνωση καιρού.

Συνεχίζεται και σήμερα 26 Οκτωβρίου η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με τσουχτερό κρύο και μποφόρ, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού!

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού για τις 26 Οκτωβρίου, στα βόρεια και ανατολικά της χώρας περιορίζεται η κακοκαιρία. Ωστόσο, χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 τοπικά 8 μποφόρ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση καιρού για τις 26 Οκτωβρίου, στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια και παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Δυτική Μακεδονία. Λόγω της χιονόπτωσης σε περιοχές των νομών Γρεβενών, Καστοριά και Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.

Ειδικότερα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς:

• Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 26ο χλμ. έως 54ο χλμ.

• Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας από 26ο χλμ έως 45ο χλμ.

• Γρεβενών – Περιβολίου από 27ο χλμ. έως 43ο χλμ.

• Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ.

• Καστοριάς –Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 30ό χλμ. έως το 40ό χλμ.

• Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 12ο χλμ έως το 24ο χλμ.

• Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 20ό χλμ έως το 30ό χλμ.

Διαβάστε ποια είναι η πρόγνωση καιρού για την 28η Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.