ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Ποια είναι τα δύο νέα προγράμματα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ;

Δύο νέα προγράμματα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας θα αρχίσουν να δέχονται αιτήσεις μέσα στον Οκτώβριο από τον ΟΑΕΔ. Παράλληλα προωθείται και διεύρυνση των θέσεων μαθητείας. Στήριξη και στις επιχειρήσεις για να προσλάβουν.

* Από Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη 5.000 ανέργων. Θα είναι ηλεκτρονική με σκοπό την δημιουργία εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης (ηλικίας 25 – 66 ετών).

Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 27.000.000 ευρώ. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που: Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης και ηλικίας 25 έως 66 ετών.

Η επιχορήγηση φτάνει έως τα 5.400 ευρώ: για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες.

* Παράλληλα τρέχει ένα ακόμη πρόγραμμα για 16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων. Περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών), δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης, πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα).

Παράλληλα ο ΟΑΕΔ διευρύνει κατά 1850 μαθητές και μαθήτριες τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας και τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2014-15.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως 14/10/2014 στις κατά τόπους εκπαιδευτικές μονάδες του Οργανισμού.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε ποια είναι τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ και οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.