Πόσο πωλούνται πλέον τα σπίτια στην Αττική. Πίνακας

Πόσο πωλούνται πλέον τα σπίτια στην Αττική;

«Μαγική» εικόνα εμφανίζεται σε πολλές περιοχές της Αττικής σε ό,τι αφορά τις τιμές των σπιτιών, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η έρευνα που έγινε καταγράφει τις κατώτερες, μέσες και ανώτερες τιμές πώλησης των σπιτιών, όπως αυτές εξάγονται από τις αγγελίες.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 31.871 παρατηρήσεις που αφορούν τα τετραγωνικά μέτρα και την προσφερόμενη τιμή πώλησης κατοικιών σε 48 περιοχές της Αθήνας. Αυτό που φαίνεται είναι ότι υπάρχουν ακίνητα που πωλούνται κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ. αλλά και ακριβές κατοικίες που προσφέρονται σε τιμές πάνω από 4.700 ευρώ/τ.μ.

Ωστόσο, δεν είναι η πραγματική εικόνα της αγοράς, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παζάρια που γίνονται ρίχνουν πάντα την τιμή της αγγελίες έως και 30%.

Πάντως, ο πίνακας δείχνει την τάση που επικρατεί έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης. Υπάρχουν χαρακτηριστικά οι περιοχές του… χιλιάρικου, δηλαδή πώληση σπιτιών στα επίπεδα των 1.000 ευρώ/τ.μ. Υπάρχουν και οι μεσαίες τιμές, γύρω στα 1.500-1.700 ευρώ/τ.μ., αλλά και οι ακριβότερες, δηλαδή πάνω από 2.200 ευρώ/τ.μ. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι ζητούμενες υψηλές τιμές δεν είναι πλέον υπερβολικές, δηλαδή οι ιδιοκτήτες έχουν ρίξει τις προσδοκίες τους σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια.

Δείτε τον πίνακα:
7

Διαβάστε ποιος αγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.