Σάλος στην Κυβέρνηση: στα πρόθυρα παραίτησης ο Χαρδούβελης

Γιατί βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Γκίκας Χαρδούβελης;

Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Κυβέρνηση, αφού μετά την αντιπαράθεση του Γκίκα Χαρδούβελη και του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη μπροστά στους εκπροσώπους της τρόικας, σήμερα ακολούθησε ασθένεια του υπουργού που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως διπλωματική!

Όπως αναφέρει το koutipandoras.gr, o υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης έχει αντιδράσει στην αποστολή Λαζαρίδη από το πρωθυπουργικό γραφείο στη συνάντηση με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις άνω πληροφορίες, ο Γκίκας Χαρδούβελης διαμαρτυρήθηκε στον πρωθυπουργό ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η άφιξη του Λαζαρίδη στη συνάντηση με την τρόικα ήταν δική του επιλογή, ενώ η παραίτηση του Γκίκα Χαρδούβελη είναι βέβαιη αφού ο Σαμαράς δείχνει να μεταθέτει την οικονομική διαχείριση στους δύο συνεργάτες του, τον Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος πιθανόν να είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών και τον Χρ. Λαζαρίδη.

Οι σπασμωδικές αυτές κινήσεις του Σαμαρά, οι οποίες απειλούν και την κυβερνητική συμμαχία είτε προέρχονται από την απόφασή του να πάει σε εκλογές και άρα να πάρει στα χέρια του όλους τους χειρισμούς που ενδεχομένως να καταλήξουν σε μία φτιαχτή σύγκρουση με την τρόικα, είτε προέρχονται από λιγότερο πολιτικές αφετηρίες. Δηλαδή ο Σαμαράς μπροστά στην εικόνα που διαμορφώνεται μέσα κι έξω από την κυβέρνηση διακατέχεται από συνομωσιολογικό σύνδρομο και αποφασίζει να κάνει ανάθεση της εξουσίας στον παλιό κλειστό κύκλο της Πολιτικής Άνοιξης.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης από την πλευρά του, έχει εκφράσει σε στενούς του συνεργάτες, την απόφασή του να μην παραβρεθεί στη συνάντηση με το ΔΝΤ και να αφήσει τον πρωθυπουργό να κάνει το επόμενο βήμα. Το βέβαιο είναι πως είμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά σε εκλογές.

Διαβάστε πού βρέθηκε χέρι χέρι με τη Lady Gaga ο Γκίκας Χαρδούβελης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.