Χριστίνα Ιακωβίδου: η άγνωστη ιστορία της προκλητικής οδοντιάτρου

Ποια η άγνωστη ιστορία της Χριστίνας Ιακωβίδου;

Η σέξι οδοντίατρος του Κολωνακίου, Χριστίνα Ιακωβίδου η οποία στις αρχές του 2000 αναστάτωσε τα πλήθη με τις αισθησιακές φωτογραφήσεις μεγάλωσε σε μια ταπεινή γειτονιά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή Δελφών κοντά στο Πάρκο Πατρικίου.

Η μικρή τότε, Χριστίνα Ιακωβίδου έχει δύο μεγάλα πάθη: Τη μητέρα της, με την οποία περιδιαβαίνει συχνά πυκνά τη λαϊκή αγορά της περιοχής, και το διάβασμα, ένα διαβατήριο που της εξασφαλίζει την εισαγωγή της στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως φοιτήτρια, η Χριστίνα Ιακωβίδου δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφη και δημοφιλής στα αγόρια της σχολής, ωστόσο, η ιδιαιτερότητά της που έγκειται στη θέλησή της να σκαρφαλώσει στα ανώτερα κοινωνικά και οικονομικά κλιμάκια της πόλης, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, κάνει όσους τη γνωρίζουν εκείνα τα χρόνια να μιλούν για «ένα κορίτσι που είχε κάνει την επιτυχία στοίχημα και την προσωπική της αλλαγή σκοπό ζωής».

Πράγματι, με το που τελειώνει τις σπουδές της, η Χριστίνα Ιακωβίδου κάνει το πρώτο της άλμα πετώντας για μεταπτυχιακές σπουδές στο Λος Αντζελες. Οι φιλοδοξίες της προσγειώνονται στο διάσημο Πανεπιστήμιο UCLA και από εκεί απογειώνονται σε μεγάλο οδοντιατρείο της Πόλης των Αγγέλων, στο οποίο εργάζεται παράλληλα με τις μεταπτυχιακές της σπουδές.

Η Χριστίνα Ιακωβίδου αλλάζει το στυλ της, την εικόνα της, τους τρόπους της, τις συναναστροφές της. Στο οδοντιατρείο όπου περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας προκειμένου να εξασφαλίσει εμπειρία και ένα πενιχρό χαρτζιλίκι, μπαινοβγαίνουν αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Ματ Ντέιμον, ο Κέβιν Σπέισι, η Γκουίνεθ Πάλτροου και ο Μπεν Αφλεκ. Η λάμψη που αφήνουν πίσω τους θαμπώνει τη νεαρή οδοντίατρο με τα μεγάλα όνειρα, η οποία θεωρεί πως η συναναστροφή μαζί τους, έστω κι αν η τελευταία εξαντλείται στο κλικ μιας Polaroid, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας επαγγελματικής πορείας πασπαλισμένης με μπόλικη χρυσόσκονη.

Η επιστροφή

Η μόνιμη επάνοδός της στην Ελλάδα συνοδεύεται με την ενοικίαση ενός επαγγελματικού χώρου στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στην οδό Χάρητος, αλλά και μεγαλεπήβολα σχέδια. Τα πρώτα πράγματα που κουβαλάει στις κούτες της μετακόμισης είναι οι φωτογραφίες του εναγκαλισμού της με διάσημους σταρ του Χόλιγουντ που κοσμούν μέχρι σήμερα το ιατρείο της -κανείς δεν παίρνει όρκο αν είναι αληθινές ή προϊόν φωτομοντάζ- και η εμμονή της να κάνει τη διαφορά. Η Χριστίνα Ιακωβίδου τα καταφέρνει και μάλιστα πολύ καλά, καθώς τόσο οι γνώσεις της όσο και το ιατρείο της αποτελούν μια όαση υπηρεσιών και ανέσεων. Είναι η πρώτη που φέρνει στην Ελλάδα το laser λεύκανσης δοντιών, η πρώτη που προτείνει στους επισκέπτες της να παρακολουθούν την αγαπημένη τους τηλεοπτική σειρά ή να χαλαρώνουν με την αγαπημένη τους μουσική όσο εκείνη ασχολείται με την οδοντοστοιχία τους, η πρώτη που θέλει να μετατρέψει ένα παραδοσιακό οδοντιατρείο σε high tech. Στα σκαλοπάτια της οδού Χάρητος επικρατεί συνωστισμός επωνύμων, ανάμεσα στους οποίους και πρόσωπα από το επιχειρηματικό και πολιτικό στερέωμα της χώρας.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, πίσω, μπροστά και πλάι από την όμορφη οδοντίατρο του Κολωνακίου στέκει την εποχή εκείνη πάντα ένας άνδρας, ο επιχειρηματίας Χρήστος Βατσέρης, λάτρης και συλλέκτης αυτοκινήτων των ’60s. Η Χριστίνα Ιακωβίδου τον ερωτεύεται τρελά και παρότι εκείνος βρίσκεται σε γάμο, η σχέση τους αποτελεί κοινό μυστικό στους κύκλους του Κολωνακίου. Μένουν στην ίδια πολυκατοικία αλλά σε διαφορετικά διαμερίσματα -λίγα μέτρα πιο πάνω από το οδοντιατρείο της, κάνουν ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο και όνειρα για μια κοινή ζωή. Σύμφωνα με φιλικό πρόσωπο της Χριστίνας Ιακωβίδου, ο Χρήστος Βατσέρης ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν την εικόνα της, το πρόσωπο που την έπεισε ότι η προβολή της με κάθε μέσο και κάθε τρόπο μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει στο όνομά της, ακόμη κι αν το τελευταίο ήταν ήδη πολύ καλό.

Πίσω από την πρώτη της αποκαλυπτική φωτογράφηση το 2000 σε πόζες σέξι νοσοκόμας για το περιοδικό «Down Town» κρύβεται εκείνος: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που κυκλοφόρησε εκείνο το τεύχος», λέει δημοσιογράφος που εργαζόταν τότε στην Imaco και συνεχίζει: «Ο Χρήστος Βατσέρης ήρθε στα γραφεία και από τη χαρά του μοίραζε χαβιάρι Beluga σε όλο το προσωπικό! Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Γνωρίζαμε ότι ο Βατσέρης ήταν η σκιά της Χριστίνας, ωστόσο δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Η στάση του ήταν πολύ προκλητική».

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η προκλητική, όπως ακριβώς γινόταν μέρα με τη μέρα και η συμπεριφορά της Χριστίνας Ιακωβίδου. Κανείς δεν θα ξεχάσει τα φωτογραφικά της ενσταντανέ με μαύρο ολόσωμο στρινγκ μαγιό καβάλα σε ποδήλατο, ούτε τις γυμνές πόζες της με ροζ φτερά και πούπουλα, ούτε τα ντεκολτέ-χαράδρα, ούτε τις επαναλαμβανόμενες τηλεοπτικές εμφανίσεις της που τη μετέτρεπαν μέρα με τη μέρα σε γευστικότατο κατά τα άλλα… μαϊντανό.

Διαβάστε ποιοι κλείνουν το ιατρείο της Χριστίνας Ιακωβίδου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.