Aμφίπολη: τι αποκάλυψε η Μενδώνη για τα οστά του σκελετού

Tι αποκάλυψε η Λίνα Μενδώνη για τα οστά του σκελετού στην Αμφίπολη;

Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η ανθρωπολογική έρευνα που θα αποκαλύψει το φύλο και την ηλικία του νεκρού. Ο σκελετός που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης δεν ήταν ταριχευμένος. Αυτό αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, βάζοντας “τέλος” επί της ουσίας, στα σενάρια ότι ο σκελετός ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρο…

Η κ. Μενδώνη, τόνισε, επίσης, ότι οστά του σκελετού βρέθηκαν τόσο μέσα στο όρυγμα, όσο και έξω από αυτό, γεγονός που εξετάζεται με ενδιαφέρον από τους ειδικούς.

Ο σκελετός, όπως ανέφερε, βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, ωστόσο, είναι αμφίβολο ακόμη αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί εξέταση dna.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την ανθρωπολογική έρευνα, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, αναμένεται να δώσουν στοιχεία για το φύλο και την ηλικία του νεκρού.

Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή, το υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής του ανθρωπολογικού εργαστηρίου, το οποίο θα αναλάβει το έργο της εκπόνησης της ανθρωπολογικής μελέτης.

Επανέλαβε, πάντως, ότι οι επιστήμονες που θα αναλάβουν τη διαδικασία θα είναι Έλληνες.

Διαβάστε πώς “καπέλωσαν” την Περιστέρη στην Αμφίπολη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.