Αποφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου. Γιατί κατέρρευσε η Βίκυ Σταμάτη

Γιατί κατέρρευσε η Βίκυ Σταμάτη; Διαβάστε ποια ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου.

Με κλάματα, χαμόγελα, χειροκροτήματα, αγκαλιές, φιλιά αλλά και λιποθυμιές έγινε δεκτή η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για την αίτηση αποφυλάκισης της Αρετή Τσοχατζοπούλου και της Βίκυς Σταμάτη.

Συγκεκριμένα, αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ενώ παραμένει κρατούμενη η σύζυγος του πρώην υπουργού ‘Αμυνας, Βίκυ Σταμάτη.

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία (τρία έναντι δύο), αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής της Αρετής Τσοχατζοπούλου, που παραμένει στη φυλακή επί 2,5 χρόνια. Στην κατηγορουμένη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και χρηματική εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης, η Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο πατέρας της σηκώθηκε αμέσως από το εδώλιο και αγκάλιασε και φίλησε την κόρη του. Με χειροκροτήματα και λυγμούς ανακούφισης αντέδρασαν και οι οικείοι της κατηγορουμένης που βρίσκονταν στην αίθουσα.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε η Αρετή Τσοχατζοπούλου. «Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής. Το μόνο που προσδοκώ είναι να σφίξω τα παιδιά μου στην αγκαλιά μου», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε: «Η δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό της. Θα γίνει έρανος – όσο κι αν ακούγεται παράξενο – για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης. Έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της, καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές».

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σύμφωνη με την πρόταση των εισαγγελέων έδρας.

Κατέρρευσε η Βίκυ Σταμάτη

Από την άλλη πλευρά, με απόφασή του, το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτή αντίστοιχη αίτηση που είχε υποβάλει η κατηγορουμένη Βίκυ Σταμάτη, η οποία εδώ και μήνες νοσηλευέται φρουρούμενη με ψυχολογικά προβλήματα στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο.

Η Βίκυ Σταμάτη κατέρρευσε μόλις ενημερώθηκε από τον δικηγόρο της πως και αυτή τη φορά απορρίφθηκε από το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά της να αποφυλακιστεί.

O συνήγορός της υποστήριξε ότι οι δικαστές οδηγήθηκαν σε αυτή την κρίση για να αναγκάσουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο να μιλήσει.

«Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη, για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατέρρευσε, όταν της το είπα, λιποθύμησε», δήλωσε ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Η πρόταση των εισαγγελέων

Υπέρ της αποφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου είχαν ταχθεί οι εισαγγελείς, καθώς έκριναν ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, ενώ τόνισαν πως έχει ήδη επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα.

Επισήμαναν επίσης πως πρέπει να γίνει δεκτός ο λόγος που επικαλέστηκε η κατηγορουμένη για την έξοδό της από τη φυλακή, το πρόβλημα υγείας δηλαδή που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία ανήλικα παιδιά της και ότι η κατάσταση του παιδιού καθιστά αναγκαία την παρουσία της μητέρας του. Αναγνωρίζουν επίσης, όπως είπαν, ότι τα τρία παιδιά τής κ. Τσοχατζοπούλου ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Αντίθετα, ήταν αρνητικοί για την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη. Η κρίση των δύο εισαγγελέων ήταν ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται στην αίτησή της για αποφυλάκιση «αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες».

Για το ανήλικο παιδί της κατηγορουμένης και του πρώην υπουργού, οι εισαγγελείς θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη.

Διαβάστε πώς εξευτελίζουν την Βίκυ Σταμάτη οι νοσηλεύτριες στο Δρομοκαΐτειο και γιατί η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.