Δημοσκόπηση Metron Analysis: ποιο κόμμα δεν μπαίνει στη Βουλή

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για την εταιρεία Metron Analysis;

Διαφοορά 3,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Συγκεκριμένα, στο εβδομαδιαίο βαρόμετρο της εταιρείας Metron Analysis ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24% τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 20,5%.

Τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση για την εταιρεία Metron Analysis αναδεικνύεται το Ποτάμι συγκεντρώνοντας ποσοστό 5,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8% και στην πέμπτη θέση έρχεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 4,6%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 4,5%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη Βουλή με ποσοστό 2,7%. Ομοίως και η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει μόλις μία ποσοστιαία μονάδα.

Με την αναγωγή των έγκυρων ψηφοδελτίων τα ποσοστά που προκύπτουν για τα κόμματα είναι τα εξής:

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 55% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή ενώ το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα με 35% έναντι 19% αντίστοιχα με το “Κανένας” όμως να συγκεντρώνει το 35%.

Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι τελικά η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία το 65% απαντάει ότι θα την αποφύγει με το 30% να εκτιμά ότι δεν θα την αποφύγει.

Διαβάστε τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η δημοσκόπηση της Pulse.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.