Νέα Δημοσκόπηση Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: πόση η διαφορά, τι αλλάζει για το Ποτάμι

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας; Ποια τα ποσοστά-έκπληξη του Ποταμιού;

Άνετο προβάδισμα 7,5 μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 27,5%
ΝΔ 20%
Χρυσή Αυγή 6,5%
Ποτάμι 6%
ΚΚΕ 5,5%
Ελιά 3,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%
ΔΗΜΑΡ 1%

Σε σχέση με αντίστοιχη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδόνιας που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, τα περισσότερα κόμματα καταγράφουν οριακή ή μηδενική μεταβολή στα ποσοστά τους, με εξαίρεση το Ποτάμι, που υποχωρεί κατά 1,5%, από το 7,5% του Οκτωβρίου στο 6%.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες στη λήψη νέων μέτρων, το 64,5% εκτιμά πως ναι, έναντι μόλις 19,5% που εκτιμά πως δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ σε άλλο ερώτημα το 59% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως στη διαφωνία κυβέρνησης-τρόικας θα υποχωρήσει η κυβέρνηση, έναντι ενός 5,5% που πιστεύει ότι θα υποχωρήσει η τρόικα.

Απολύτως διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με το 46% να υποστηρίζει προεδρική εκλογή από την παρούσα Βουλή, και επίσης ένα 46% να υποστηρίζει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ αναφορικά με το τι θα γίνει τελικά, το 47% εκτιμά πως δε θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή, έναντι ενός 42,5% που πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα βρει τους 180.

Διαβάστε ποιο κόμμα ανεβαίνει σταθερά σε νέα δημοσκόπηση και τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της Kapa Research.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.