Επίδομα θέρμανσης 2014, Taxisnet: ποιοι και πότε θα μοιραστούν τα “ζεστά” 40.000.000€

Μπαίνουν τα πρώτα 40 εκατ. ευρώ με το επίδομα θέρμανσης για 350.000 νοικοκυριά.

«Ζεστό χρήμα» με το επίδομα θέρμανσης για να ζεστάνουν την τσέπη τους θα δουν από σήμερα ή αύριο το αργότερο, περίπου 350.000 νοικοκυριά, ενώ σειρά παίρνουν τις επόμενες μέρες και άλλοι 240.000 δικαιούχοι από τους συνολικά 640.000 καταναλωτές που έχουν ως τώρα κάνει αίτηση συνολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr μέχρι αύριο θα βρουν στους λογαριασμούς τους την προκαταβολή 25% του επιδόματος θέρμανσης οι καταναλωτές που έκαναν πρώτοι την αίτηση, αφότου άνοιξε πριν ένα μήνα η ειδική εφαρμογή στο Taxisnet.

Μέχρι την Τρίτη αναμένεται να μπουν κάτι περισσότερο από 40.000.000 ευρώ στους λογαριασμούς 350.000 δικαιούχων (περίπου 1.200 ευρώ για κάθε δικαιούχο), καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχωρά τάχιστα στην εφαρμογή της σχετικής απόφασης με τα νέα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων, χωρίς να χάσει χρόνο για την έκδοση νέων εγκυκλίων.

Στα επόμενα 24ωρα (πιθανώς την Τετάρτη) αναμένεται να ανοίξει και η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet για να ξεκινήσουν οι ρυθμίσεις χρεών στην εφορία.

Τι άλλαξε από πέρυσι στο επίδομα θέρμανσης

Η έλευση του χιονιά φαίνεται πως θα βρει έτσι εφέτος καλύτερα προετοιμασμένους περισσότερους καταναλωτές, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης είναι περισσότερες από πέρυσι και, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν ήδη τις 640.000 ως τώρα. Από αυτές, έχουν εγκριθεί ήδη οι 590.000 ενώ άλλες 50.000 απερρίφθησαν από το σύστημα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό πάντως έπαιξε η μείωση του ειδικού φόρου και οι αισθητά χαμηλότερες διεθνείς τιμές του πετρελαίου που οδήγησαν την λιανική τιμή κάτω από 1 ευρώ το λίτρο σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο με την αύξηση της κατανάλωσης φαίνεται εφικτό να πετύχει το δημόσιο να εισπράξει περισσότερα έσοδα, παρά τη διατήρηση και του μέτρου της χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Με τα νέα κριτήρια χορήγηση του επιδόματος, εξετάζεται πλέον και ο ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα πρέπει η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2014, του υπόχρεου, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων, να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Διαβάστε πότε θα δοθεί η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης και τι πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα θέρμανσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.