Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Ηλίας Σκουλάς. Βιογραφικό

Σε τι ηλικία πέθανε ο δημοσιογράφος – γελοιογράφος Ηλίας Σκουλάς; Διαβάστε το βιογραφικό του Ηλία Σκουλά.

Μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου Βασίλη Ζήση, πέθανε σε ηλικία 87 ετών την Πέμπτη ο δημοσιογράφος – γελοιογράφος Ηλίας Σκουλάς. Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, ενώ η κηδεία θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 15:00, στο Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.

Γεννημένος στον Αλικιανό Χανίων, ο Ηλίας Σκουλάς ξεκίνησε να εργάζεται ως γελοιογράφος στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος» το 1959, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Μεσημβρινή», «Ακρόπολις», «Απογευματινή», «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος», καθώς και σε πλήθος περιοδικών.

Εκτός του ότι ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους και αναγνωρισμένους σκιτσογράφους της εποχής του, ο Ηλίας Σκουλάς εξέδωσε 13 βιβλία με σκίτσα, ενώ πραγματοποίησε τέσσερις ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε τρεις παγκόσμιες εκθέσεις γελοιογραφίας.

«Ως άνθρωπος υπήρξε σεμνός, αξιοπρεπής, διακριτικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Διακρίθηκε για την επαγγελματική του προσήλωση στη γελοιογραφία, την οποία υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή με πάθος. Ο Ηλίας Σκουλάς κατάφερε έτσι να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγάλους σατιρικούς της ελληνικής δημοσιογραφίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Δείτε για τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού Μπάμπης Αλατζάς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.